У Смілі затримали серійного крадія барсеток

Крадіжки чоловік вчиняв у Смілянському районі. Зловмисником виявився раніше судимий чоловік, який нещодавно вийшов із в’язниці та продовжив свою незаконну діяльність, обкрадаючи автомобілі містян. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років, інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.


Смілянські правоохоронці затримали зловмисника, який побив та пограбував жінку

Раніше судимий смілянин пограбував на території міської лікарні 65-річну жінку. Зловмисник вдарив жінку в обличчя, зірвав з її шиї золотий ланцюжок та втік. Правоохоронці відшукали й затримали грабіжника. За вчинене йому загрожує до шести років позбавлення волі, інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.


Фахівці Смілянського центру соціальних служб побували у польській «Школі співпраці з владою»

Фахівці Смілянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перейняли досвід шкіл співпраці громади з владою та ознайомилися як вона працює закордоном, зокрема, у Польщі. Враженнями про поїздку поділилися на сайті Смілянського ЦСССДМ:


У Смілі через затоплення підкачувальної станції мешканці кількох будинків тимчасово залишилися без води

На одному із перехресть у центрі Сміли частково затопило дорогу. І, як виявилось, не лише її, а й кілька доріжок у найближчих подвір’ях. Течія вуличної річки привела до однієї підкачувальних станцій, що по вулиці Перемоги, 28.


На Черкащині очікуються заморозки

Синоптики прогнозують осінні заморозки. Відповідне штормове попередження передає Черкаський обласний центр з гідрометеорології. «Вночі 28 вересня на поверхні грунту та місцями в повітрі заморозки 0-4°», йдеться у повідомленні.


Виставку робіт творчо обдарованої молоді влаштували у Смілянському коледжі харчових технологій

21 вересня в рекреації навчального корпусу №2 Смілянського коледжу харчових технологій відбулася виставка робіт творчо обдарованої молоді навчального закладу. Відвідувачі на довго зупинялися біля робіт Марини Вороніної та Маргарити Кельвич (ОРГ16), Антоніни Єфімової (ВХК16), Сергія Двуйла (МЕХ16).


Смілянські студенти влаштували в урочищі квест

Щороку подвійне свято у День миру відзначає Смілянський промислово-економічний коледж, адже це також День народження навчального закладу. Цьогоріч СПЕК ЧДТУ виповнилося 37 років. Відзначити його вирішили за ініціативою активістів студентського самоврядування в урочищі Холоднянське квестом. 


Смілянам розповіли про актуальні зміни у призначенні житлових субсидій

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року №609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.


На території смілянської школи №12 заклали молодий сад

Замість пустиря та городів – молодий сад. Колектив школи №12 до Дня миру влаштував масштабну акцію із озеленення «Посади сад». Ділянку обрали на території школи. На 20 сотках землі висадили близько 170 дерев. Це горіхи, вишні, абрикоси, яблуні на інші фруктові дерева, а також чимало кущів смородини та малини.


Смілянські машинобудівники відзначили професійне свято (Відео)

День машинобудівника відзначило смілянське публічне акціонерне товариство “Машинобудівний завод”. Це підприємство одне з найстарших у Смілі та на Черкащині.