Смілянський футболіст вперше зіграв в матчі Ліги Чемпіонів

Смілянський футболіст Іван Петряк, який нині виступає за Донецький “Шахтар” потрапив до заявки на другий матч групового етапу Ліги Чемпіонів проти “Манчестер Сіті”. Про це інформує Zmi.ck.ua з посиланням на “Рось”. До складу делегації головний тренер “Шахтаря” Пауло Фонсека включив 20 футболістів, серед яких і атакуючий півзахисник Іван Петряк.


У Смілі правоохоронці під час обшуку місцевого мешканця знайшли боєприпаси та наркотики

В Смілі під час санкціонованого обшуку в будинку місцевого жителя поліцейські виявили та вилучили боєприпаси та наркотики. За даним фактом відкриті кримінальні провадження. Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі


У Смілі за літо оздоровили близько 5 тисяч дітей

За підсумками оздоровчої кампанії 2017 у Смілі відпочинком та оздоровленням охоплено 4910 дітей (78%). Цей показник вищий ніж загальнообласний – 75%. З них оздоровчими послугами 1238, відпочинковими – 3672. Кожен із показників вищий за обласний. Про це газету “Сміла” поінформувала начальник відділу молоді та спорту Наталія Маслюк.


У смілянській школі заклали власний фруктовий сад (Відео)

На місці одного із колишніх пустирів на території школи №12 вирішили закласти фруктовий сад. Масштабну акцію провели за ініціативи директора школи Станіслава Сірика та підтримки колег, батьків і учнів, які закупили саджанці для цієї доброї справи. На 20 сотках землі дружній колектив дорослих і дітей висадили понад фруктових 170 дерев та кущів.


Смілянські студенти влаштували волейбольні баталії

В Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ волейбол наряду з футболом є найпопулярнішим видом спорту. В спортивних секціях волейболом займається 25 студентів. Збірні команди коледжу дівчат та юнаків постійно приймають участь у міських та обласних змаганнях.


Керівник Сміли перевірив стан закладів у Гречківці

Оглянути, як навчається школярам у загальноосвітній школі № 13, до закладу завітав секретар міської ради Віктор Федоренко разом із керуючим справами Олександром Головченком. Представники влади  поспілкувались із керівництвом школи, педагогічним колективом та учнями. Також – пройшлись навчальними класами, спортивними майданчиком та залом, іншими приміщеннями, аби на власні очі пересвідчитись у матеріально-технічному та методичному забезпеченні  школи.


Чи буде Сміла з теплом? Позачергове засідання виконавчого комітету (Відео)

Минулого року смілянам декілька разів відключати тепло через багатомільйонні борги “Сміла Енергоінвест”. І хоч депутати ще торік проголосували за розірвання угоди з цим товариством, відбулося кілька судів і останній, київський, міська рада програла. Тож досі основним постачальником тепла є “Сміла Енергоінвест”. На позачерговому засіданні виконавчого комітету обговорювалося одне питання – звіт про погашення заборгованості цього теплопостачальника, […]


У Смілі підозрюваного у зґвалтуванні дитини відпустили з-під варти під особисте зобов’язання

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом насильства над малолітньою особою та умисного нанесення легких тілесних ушкоджень. Відповідальність за такі діяння відповідно до ч. 3 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом щодо малолітньої особи) та ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України передбачає до 15 років позбавлення волі.


У Смілі запросили на вечір музики “По-справжньому” (Відео)

Не так давно у Смілі започаткували музичний проект «По-справжньому». Один із його ініціаторів та натхненників Андрій Миронович. Разом з однодумцями організатори популяризують культурно-мистецький відпочинок у рідному місті. Учасники зустрічі насолоджувалися співом та музикою Анни Лучіхіної та струнного квартету “Амадео” Черкаської обласної філармонії. .


Видатки передбачені у місцевих бюджетах Черкащини на ремонт та утримання доріг та вулиць

У Смілянській міській раді інформують про видатки передбачені у місцевих бюджетах на ремонт та утримання доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності станом на 01.09.2017. За інформацією міського фінансового управління, згідно з уточненим планом на 2017 рік бюджет міст Черкаської області склав 276, 873 млн.грн., освоєно коштів у сумі 164,944 млн.грн.