Іван Франко: нерозкрита загадка (аудіо)


Смілянці присвоїли високе звання (відео)


Смілянин став «срібним» призером Чемпіонату Європи з параканое

Чемпіонат Європи з параканое відбувся з 18 по 21 серпня у Мюнхені (Німеччина). Загалом участь у змаганнях взяло понад 500 спортсменів з 37 країн світу.


У селі під час стоянки загорівся автомобіль

28 серпня близько 18:30 у селі Тихий Хутір Жашківської територіальної громади, під час стоянки виникла пожежа автомобіля “Peugeot Partner”.


В освітніх закладах Сміли кипить робота – волонтерська та підготовча

Освітяни Сміли взяли участь у зустрічі освітянського активу Черкащини із заступницею Міністра освіти і науки Вірою Роговою. Обговорили стан підготовки закладів освіти до нового навчального року, безпекові та кадрові питання.


Били ломом, а тіло викинули до ями: затримано чоловіків, яких підозрюють у злочині

Двоє товаришів до смерті побили знайомого. Щоб приховати сліди злочину, тіло чоловіка зловмисники кинули до ями в гаражі. Відкрито кримінальне провадження. Підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі.


На Черкащині з початку року понад півтисячі безробітних пройшли професійне навчання

Протягом січня-липня 2022 року послугами обласної служби зайнятості скористалися понад 38 тис. громадян, які шукали роботу. Допомогу по безробіттю отримували майже 31 тис. осіб. Працевлаштовані 10919 шукачів роботи та 8695 зареєстрованих безробітних. За сприяння обласної служби зайнятості 532 безробітних проходили професійне навчання. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучені 1374 безробітних. Серед видів громадських […]


Завдяки проекту єРобота в Україні створять понад 300 тисяч робочих місць

Реалізація урядових грантових програм проекту єРобота дасть можливість створити в Україні понад 300 тисяч нових робочих місць. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.


До трьох років обмеження та позбавлення волі загрожує чоловіку, який побив вагітну жінку

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за нанесення тілесних ушкоджень вагітній жінці, що призвели до тривалого розладу здоров’я (ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України).


У МВС розробили «Абетку з безпеки» для школярів

Міністерством внутрішніх справ розроблено «Абетку з безпеки» для школярів, яка містить поради, що допоможуть дітям та  учителям зберегти здоров’я й життя. Про це інформує osvita.ua.