ДВОЄ ГІМНАЗИСТІВ ОТРИМАЛИ 200 БАЛІВ ЗА МУЛЬТИТЕСТ

Смілянські гімназисти вкотре довели, що уміють вчитися і мають ґрунтовні знання. За результатами національного мультитесту двоє цьогорічних випускників мають найвищі бали.


За крадіжку майна судитимуть двох неповнолітніх

Завершено досудове розслідування стосовно 2 неповнолітніх, які скоїли крадіжку під час воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).


Довідку про доходи можна замовити у кілька кліків на порталі Дія

Під час оформлення житлової субсидії чи отримання кредиту або візи в іншу країну необхідна довідка про доходи. Її замовити можна в кілька кліків на порталі (https://diia.gov.ua/services/dovidka-pro-dohodi) Дія.


Смілянська прокуратура виявила незаконну передачу земель на Кам’янщині

Смілянська прокуратура встановила, що один із засновників фермерських господарств на Кам’янщині отримав у користування свого господарства на 15 років на позаконкурентній основі значну земельну ділянку


Укрзалізниця запустила оплату квитків у чат-боті Apple Messages через Apple Pay

В офіційному чат-боті Укрзалізниці в Apple Messages стала доступною оплата квитків за допомогою Apple Pay. Після оплати квиток можна додати в гаманець Apple Passkit, крім того, в Apple Messages доступний онлайн-чат


Розширено напрямки, за якими можуть витрачати кошти учасники програми мікрогрантів

Уряд вніс зміни до програми підтримки переробних підприємств у межах проекту «єРобота». Тепер гранти за цією програмою зможуть отримати й фізичні особи-підприємці.


На Черкащині піротехніки вилучили 38 боєприпасів

8 серпня група піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення, у супроводі працівників обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провела обстеження


Понад 70 випадків коронавірусу зафіксували у Черкаській області за тиждень

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує проводити щотижневий моніторинг за захворюваністю на COVID-19.


За вказування віку чи статі у вакансії рекламодавців штрафуватимуть на 65 тисяч гривень

Уряд затвердив порядок сплати штрафів за порушення вимог до реклами послуг із працевлаштування. Йдеться про недотримання заборони про згадування у рекламі про вакансії таких умов, як раса, колір шкіри, вік, стать


У Черкаській області ще є місця для вчителів, які хочуть взяти участь у сертифікації

Триває реєстрація для участі в сертифікації вчителів початкових класів. Cтаном на 8 серпня сформовано 1799 реєстраційних карток-заяв.