У Смілі планують розпочати громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топономіки

28 вересня під керівництвом Лариси Петрушевець відбулось засідання комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, інших міських об’єктів, встановлення пам’ятних знаків.


Інвестменю приватизації та оренди держмайна знову доступні на порталі Дія.Бізнес

Задля активізації економічної діяльності підприємств, допомоги бізнесу під час війни та залучення до держави інвестицій командою Фонду державного майна оновлено інвестменю.


Школи переходитимуть на ведення електронної документації

Міністерством освіти і науки затверджена Інструкція з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі.


Готовність 24/7: в області провели масштабні тренування

Взаємодію всіх служб у випадку надзвичайних ситуацій продовжують відпрацьовувати на Черкащині. Цього разу провели масштабне тренування на одному з об’єктів критичної інфраструктури області.


Комунальники відновили зону відпочинку біля дитячої бібліотеки

Зона відпочинку, створена для смілян, а особливо для родин, які відвідують дитячу бібліотеку разом з дітьми, відновлена працівниками СКП “Комунальник”.


У МОН розроблять концепцію безпеки закладів освіти

У Міністерстві освіти і науки створено групу зі створення безпечних умов у закладах освіти. Відповідний наказ підписаний міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом, передає osvita.ua.


Черкащанин обманював покупців, продаючи неіснуючі бронежилети

32-річний черкащанин, який вже був раніше судимий за вчинення шахрайських дій, створював фейкові сторінки у соцмережах та розміщував оголошення щодо продажу бронежилетів 4-5 класу захисту.


МОН використає практики Ізраїлю з підтримки дітей

Міністерство освіти і науки працює над втіленням найкращих практик Ізраїлю із психологічної підтримки дітей.


У двох молодиків патрульні знайшли наркотики

Днями, патрулюючи на вулиці Олени Теліги у Черкасах, інспектори роти тактико-оперативного реагування (ТОР) помітили підозрілого чоловіка. Громадянин різко змінив напрямок руху, щоб уникнути спілкування з поліцейськими.


У Смілі виявили росіянку, яка порушила міграційне законодавство

У Смілі виявлено 48-річну громадянку російської федерації, яка приїхала в Україну на початку лютого 2022 року. По закінченню дозволеного строку перебування не перервала відвідини України.