За наркозлочини – покарання неминуче

Органи прокуратури Черкаської області принципово реагують на кожен випадок виявлення злочинів, пов’язаних з обігом наркотичних засобів.


У Ротмістрівці роздавали допомогу від Міжнародної організації World Central Kitchen

У цей нелегкий для України час, весь світ єднається у відчайдушній боротьбі. Небайдужі громадяни та організації роблять все, щоб забезпечити населення необхідним та допомогти тим, хто цього потребує.


До трьох років ув’язнення загрожує чоловіку, який незаконно вирубав дерева

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя села Мошни, Черкаського району за незаконну порубку дерев у лісовому насадженні, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).


«Дія» прийматиме заявки про житло, зруйноване Росією із 2014 року

Українцям, чиє житло було знищене або пошкоджене внаслідок війни з 19 лютого 2014 року, спростили порядок подачі заяви про надання компенсації.


У Тясмині купатися заборонено

За даними Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України у пробах води водойми річки Тясмин виявлено перевищення рівня лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП).


Переселенці можуть отримувати послуги та виплати на підставі довідки від ДМС чи єДокументу

Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні послуги та виплати на підставі довідки від ДМС України або Є-Документу.


Смілянська бібліотека отримала бокси із іграми для цікавого дозвілля молоді

9 серпня колектив смілянської бібліотеки ім. Олени Журливої отримав від партнерів проєкту ВільноХаб перші три бокси з корисними, потрібними і важливими матеріалами для організації та проведення цікавих подій з молоддю.


Мистецтво лікує: смілянська лікарня отримала авторські картини від ліцеїстів

Мистецтво дарує людині надію, підіймає її дух. Іноді твори мистецтва справді можуть стати заміною пігулкам та крапельницям.


У Смілянському інтернаті самостійно вирощують овочі та зернові культури

Працівники Смілянського психоневрологічного інтернату разом з мешканцями на власному підсобному господарстві вирощують різні плодо-овочеві та зернові культури, допомагають доглядати за тваринами.


У центральній бібліотеці розпочали проводити цікаві мовні зустрічі із переселенцями

В рамках мовного проєкту “Єдині” у Смілянській центральній міській бібліотеці ім. Олени Журливої відбулася перша зустріч з внутрішньо переміщеними особами, які долучитися до вивчення та вдосконалення української мови.