Бійці тероборони передали правоохоронцям чоловіка, який перевозив наркотики

Представники територіальної оборони затримали та передали патрульним осіб із, ймовірно, наркотичними речовинами.


Пам’ятка, як діяти у разі хімічної небезпеки, пов’язаної з викидом хлору

У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Черкаській області нагадують, хлор – це зеленувато-жовтий газ із різким задушливим запахом, важчий за повітря, розчинний у воді, токсичний.


Рятувальники та поліцейські наголошують на забороні випалювання сухої трави

Щодня рятувальники ліквідовують десятки пожеж сухої рослинності, що завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу.


В умовах війни кожен лікар та медсестра отримуватимуть гідну заробітну плату

Лікарні, які не можуть власним коштом виплати базову заробітну плату медикам на рівні не нижче 13 500 для медичних сестер та не менше 20 000 гривень для лікарів, отримають додаткове фінансування від держави.


Умовну акредитацію програм коледжів проведуть без оплати

Державна служба якості освіти тимчасово прийматиме рішення про умовну акредитацію освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти без проведення акредитаційної експертизи та без оплати її вартості.


Добірка корисних сервісів для пошуку роботи

Багато хто втратив роботу через війну, проте кошти зараз потрібні всім. Якщо ви в більш безпечному місці та можете працювати — працюйте.


СБУ викрила на Черкащині тіктокера, знімав блокпост

Киянин, який перебував у Канєві, виклав у інтернет відео розташування блокпосту. У відеозверненні ж він зізнається, що, насправді знімав музей військової техніки і обіцяв передати координати цього нібито блокпосту


Черкаські рятувальники отримали гуманітарну допомогу з Нідерландів

Гуманітарна допомога, яка за ініціативи керівника добровільної церковної пожежної команди с. Дерцен Миколи Жуковського, зібрана волонтерами з Нідерландів розподілили між людьми, які евакуюються із зони проведення бойових дій.


В області готуються до релокації підприємств з територій, де зараз бойові дії

На цей час ситуація на Черкащині контрольована. Область стабільно функціонує. Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. Очільник області провів зустріч із місцевими підприємцями.


Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту для аграріїв

Тепер до переліку товарів критичного імпорту включено необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт. А це – трактори, с/г машини, вантажівки, сідельні тягачі, обприскувачі