У Смілі обладнали прозору зупинку. Фотофакт

Оновлення зупинок громадського транспорту триває. Окрім розмальованих, у Смілі відсьогодні є ще одна оригінальна зупинка – прозора. Вона розташована напроти школи №3-колегіуму. Тривалий час ця громадська споруда потребувала ремонту. Нині каркас та покрівлю повністю замінили та зробили стінки із прозорого матеріалу.


Випускні вечори у Смілі (Відео)

Навчальні заклади Сміли відсвяткували випускні вечори. Для останнього шкільного балу багато хто обрав міський Будинок культури і отримував атестат на головній сцені міста.


Смілянська прокуратура направила позови щодо використання землі

Смілянською місцевою прокуратурою направлено позов до Смілянського міськрайонного суду Черкаської області в інтересах держави, Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області та до фізичної особи (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю) про визнання незаконним та скасування наказу цього управління про надання особі земельної ділянки площею 108,1905 га в оренду, вартістю більше […]


У центрі Сміли відбулися змагання зі стрітболу (Відео)

Спортивна молодь міста та області зібралася на центральній площі Сміли, щоб позмагатися у вуличному баскетболі – стрітболі. Про найцікавіші моменти спортивних баталій та імена переможців дивіться у сюжеті.


У Смілі затримали вітчима-педофіла

У Смілі затримали чоловіка, якого підозрюють у тому, що він тривалий час ґвалтував 6-річну падчерку. Про те, що її 29-річний співмешканець бив і ґвалтував дитину, мати дівчинки дізналася кілька днів тому. Сама жертва розповіла, що “родич” погрожував вбити її, матір і дворічного братика. Суд у закритому режимі призначив підозрюваному два місяці арешту. Чоловікові загрожує до […]


На Смілянщині утримується спека

29 червня середньодобова температура повітря становила 26º, що на 7º вище кліматичної норми на цей час. Денний максимум температури повітря становив +34º, нічний мінімум – + 15º. Мінімальна відносна вологість повітря 31%.  Висока температура та відсутність опадів призводять до значного висушування ґрунту і швидкому зростанню показника пожежної небезпеки до небезпечних та стихійних значень. Верхній шар […]


Смілянські студенти розповіли, як пройшли виробничу практику

27 червня у Смілянському коледжі харчових технологій провели конференцію з виробничої практики для студентів спеціальності «Маркетингова діяльність». На конференцію прийшли студенти 2 та 3 курсу цієї спеціальності, завідувач практикою Р.М. Сокол та викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу.


Правоохоронці закликають аптекарів та медпрацівників разом боротися проти наркоманії серед молоді та дітей

Серед гострих соціальних проблем, яким нам, на жаль, сьогодні не бракує, одна з найболючіших – проблема наркоманії. У двадцять першому сторіччі хворобливий потяг до смертельного зілля набув широкого розмаху. Про наркоманію нині говорять у всьому світі. Щодня хтось вперше бере у руки шприц з отрутою, не замислюючись над тим, що з першою дозою буде наступна, а […]


Учні Смілянського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадірв пройшли державну кваліфікаційну атестацію

29 червня в державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» успішно відбулась державна кваліфікаційна атестація учнів за професіями «Слюсар – ремонтник; електрогазозварник», «Верстатник широкого профілю; слюсар з ремонту автомобілів».


У Будинку рад обговорили ситуацію із погашенням боргів по зарплаті у Смілі

29 червня у малій залі Будинку рад під головуванням керуючого справами Олександра Головченка відбулося засідання тимчасової комісії з питань контролю за виплатою та погашенням заборгованості із заробітної плати, забезпечення своєчасної сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, надходжень до бюджетів всіх рівнів, інформує офіційний сайт Смілянської міської ради.