На Смілянщині прокуратура через суд забезпечила поповнення бюджету на суму більш як 800 тис. грн.

Реалізовуючи повноваження, визначені ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», у ході опрацювання стану повноти та своєчасності наповнення бюджету Смілянською місцевою прокуратурою встановлено факт наявності у одного з підприємств значної суми заборгованості до бюджету, внаслідок чого держава недоотримує грошові кошти. З метою захисту інтересів держави в бюджетній сфері, прокуратурою пред’явлено позов до підприємства з вимогою сплатити […]


ПРОТЯГОМ ЛІТА НА АВТОДОРОГАХ ЧЕРКАЩИНИ ТРАВМУВАЛОСЯ 38 ДІТЕЙ, З ЯКИХ ОДНА ДИТИНА ЗАГИНУЛА

Під час літніх шкільних канікул на дорогах Черкащини сталося 31 дорожньо-транспортна пригода за участю дітей, в яких 1 дитиназагинула та 37 отримали травми. З вини самих же підлітків відбулося 6 ДТП. Проте в порівнянні до минулого року кількість ДТП зменшилася на 20 %, повідомляє сектор комунікації в Черкаській області.


Податківці про особливості при відчуженні автомобіля

Смілянська ОДПІ повідомляє, відповідно до п. 15 підрозд. 5 розд. ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) тимчасово, до 31 грудня 2018 року, зменшено ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися, та класифікуються у товарній позиції 8703 згідно з УКТЗЕД.


Смілянський міськрайонний суд посадив вбивцю на 9 років у в’язницю

Вироком Смілянського міськрайонного суду Черкаської області визнано невинуватим та виправдано громадянина П., який 08 січня 2015 року, вночі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на літньому майданчику бару «Світанок», розташованого біля ст. ім. Т. Шевченка, умисно наніс один удар ножем у груди громадянину Г., який відпочивав у вказаному барі, від отриманого тілесного ушкодження останній помер на […]


За використання землі без належних для цього документів у Смілянському районі стягнуто більше півмільйона гривень

Верховним Судом України 14.09.2016 винесено остаточне рішення у справі за позовом Смілянського міжрайонного прокурора про стягнення з фізичної особи на користь Балаклеївської сільської ради Смілянського району понад 500 тис. грн. шкоди у зв’язку з використанням землі без належних для цього документів.


На Черкащині майже сім з половиною тисяч гектарів землі виділено для учасників АТО

Із початку запровадження ініціативи щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО в Черкаській області виявили бажання отримати земельні ділянки 5 705 учасників АТО. Головне управління Держгеокадастру в області разом із органами місцевого самоврядування надало 4 756 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих загальною площею 7417,9 га.


Кінець вересня прогнозують прохолодним та без істотних опадів

За даними метеостанції Сміла в другій декаді вересня погода продовжувала дивувати нас температурними рекордами. Так, 12 вересня встановлено новий рекорд середньодобової температури повітря +20,9 проти 19,2° у 1963 р. та максимальної температури повітря +29,6°, що на 0,9° вище попереднього рекорду, що був встановлений у 1987 р.


Учнівське самоврядування як спосіб організації життя колективу ДНЗ «Смілянський ЦППРК»

Щоб забезпечити реалізацію своїх прав та планів, учні в навчальному закладі можуть створити свою організацію, яку називають “учнівське самоврядування”. Саме ця організація має допомогти у організації навчального та дозвіллєвого процесу навчального закладу.


У Смілянській районній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників

20 вересня в Смілянській районній бібліотеці відбувся черговий семінар бібліотечних працівників «Документні ресурси публічної бібліотеки: проблеми, формування та збереження». Під час зустрічі присутні переглянули презентацію діяльності клубу «Берегиня» Костянтинівської сільської бібліотеки, яка була створена для участі в обласному