Сміляни відзначили День міста. Фоторепортаж


З початку осені на Смілянщині зафіксовано рекордну “плюсову” температуру

Календарне літо на Смілянщині завершилось, а метеорологічне літо продовжується. З початку вересня  утримується антициклональний характер погодних умов та  спостерігається аномально тепла погода. 8 вересня погода видалась спекотною і сухою. Середня добова температура повітря становила 22°, що на 6° вище кліматичної норми.


Минулого тижня ще 117 АТОвців отримали земельні ділянки в Черкаській області

Продовжується активна робота по виділенню землі учасникам АТО. За минулий тиждень ще 117 бійців отримали земельну ділянку на території Черкаської області. Як повідомляють у Головному управлінні Держгеокадастру у Черкаській області за тиждень головні управління Держгеокадастру в областях ухвалили 1478 рішень про виділення земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих воїнів.


У порядок призначення та надання субсидій Урядом внесено зміни

Кабінет Міністрів України своєю постановою вніс зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Як роз’яснили у Мінсоцполітики, проект акта було розроблено з метою уточнення порядку обчислення сукупного доходу для призначення населенню житлових субсидій, а також механізму […]


В області продовжують збирати пізні зернові культури

Сільсгосппідприємства області продовжують збір пізніх зернових, технічних культур та овочів. Як повідомляють в управлінні агропромислового розвитку Черкаської ОДА, в усіх районах області станом на сьогодні обмолочено:


За результатами розгляду судових справ за участі Смілянської ОДПІ до бюджету забезпечено майже 140 тис. грн.

З початку поточного року за результатами розгляду судових справ за участі Смілянської ОДПІ до бюджету забезпечено майже 140,00 тис.грн. Кількість судових справ за 7 місяців 2016 року склала 21 позов про стягнення податкового боргу, а сума позовних вимог – 3 450,55 тис. грн.


У Смілі працювали учасники руху «Мандрівний волонтерський табір «Будуємо Україну разом»

Координатор руху Юрко Дідула розповів, що цього року вони працюють у 10 містах Східної, Центральної, Західної України. Рух розгорнули влітку 2014 року, коли почалися військові дії на Сході України.


Вихованці смілянської дитячої телестудії стали призерами Всеукраїнського фестивалю

Назвав переможців 15-й, ювілейний Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно і телебачення «Веселка» та Всеукраїнський конкурс юних фотоаматорів «Ми – діти України».


Засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради 08.09.2016 р.


У Смілі вшанували пам’ять родини Бобринських та започаткували подвійне свято

На перетині колишніх вулиць Артема та Петровського, які тепер перейменовані на Родини Бобринських та Успенську, знаходилась Успенська церква. До сьогодні на галявині між житловими будинками збереглися склепи, де поховані представники родини Бобринських.