У Смілу із презентацією книжок приїхав дитячий письменник Іван Андрусяк

Сьогодні у центральну дитячу бібліотеку із презентацією серії книжок для дітей приїхав письменник Іван Андрусяк. У читальній залі зустрітися із автором дитячих творів прийшли школярі із гімназії (5-А клас, кер. Наталія Власик) та ЗОШ №5 (4-А клас, кер. Світлана Артеменко). Захід отримав назву «З любов’ю до дітей» і під цим гаслом відбулася презентація.


Депутати районних рад блокують проведення земельних торгів

Про це йшлося на нараді Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, повідомляє сайт цього управління. Керівники землевпорядної служби Звенигородського, Корсунь-Шевченківського, Катеринопільського, Кам’янського, Монастирищенського та Смілянського районів доповіли, що депутати їхніх районних рад відмовляються на сесіях затверджувати нормативну грошову оцінку землі тих ділянок, права оренди яких можна продати на аукціоні.


Необережне поводження з вогнем стає причиною масштабних пожеж в екосистемах

Щодня підрозділи ДСНС виїжджають для ліквідації загорань у екосистемах (на відкритих ділянках місцевості, торфовищах, полях, сільгоспугіддях). Минулої доби в Україні виникло 14 такого роду пожеж на загальній площі 6 га. З початку року зафіксовано 20 тис. 188 пожеж в екосистемах на площі 17 тис. 098 га.


У Смілі продовжують ремонтувати дороги (відео)


У разі збільшення кількості зареєстрованих осіб субсидію не скасовують, а перераховують

Суттєвих змін в системі житлових субсидій не відбулося. Норма, відповідно до якої громадяни зобов’язані інформувати органи соціального захисту населення про зміни у складі сім’ї, діє в Україні з лютого 2015 року. Постановою №635 від 14 вересня 2016 року Кабінет Міністрів України лише конкретизував право управлінь соцзахисту призупинити нарахування субсидій у разі виявлення порушення діючого українського […]


Триває капітальний ремонт дороги по вулиці Мазура

По вулиці Мазура, одній із доріг, де рух практично завжди досить інтенсивний, активно проводиться капітальний ремонт. Підрядник згідно плану має виконати значний обсяг робіт – вкласти 2000 квадратних метрів нового асфальту. Дорожнє покриття тут оновлює підрядник із Дніпропетровська – «Укрєвробуд».


ШАХРАЇ ВИШУКУЮТЬ СВОЇХ ЖЕРТВ ЗА ОГОЛОШЕННЯМИ В ІНТЕРНЕТІ

Останнім часом до поліції все частіше надходять повідомлення від громадян про заволодіння зловмисниками їхніми грошима шахрайським шляхом. Якщо раніше це робили, в основному, під приводом зняття порчі, ворожіння та зцілення, то сьогодні шахраї йдуть в ногу з новітніми технологіями, і у цьому їм стає у нагоді мережа Інтернет, інформує сектор комунікації ГУ НП в Черкаській […]


Роз’яснення податківців щодо нової декларації з податку на прибуток

Смілянська ОДПІ інформує платників податку на прибуток, що з 19 серпня набрав чинності наказ Мінфіну України від 08.07.2016 року №585, яким затверджені зміни до декларації з податку на прибуток. Додамо, що окремі нововведення в Декларації з податку на прибуток пов’язані з приведенням її у відповідність з Податковим кодексом України (ПКУ), оновленим із 01.01.2016 року.


Координаційна рада з питань рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

21 вересня відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Відкрила засідання начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту управління освіти, молоді і спорту Наталія Маслюк.