Смілянській молоді проводять тренінги для опанування нових життєвих знань

Як повідомляє Смілянський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, цього тижня розпочалась реалізація проекту молодіжного тренінгового клубу «Крок до успіху». Проводиться він за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА і спрямований на підготовку до самостійного життя


Стосовно водія одного із смілянських автобусів до суду направлено обвинувальний акт

Як повідомили у Смілянській місцевій прокуратурі, досудовим розслідуванням встановлено, що водій керуючи рейсовим автобусом сполученням «залізнична станція ім. Т. Шевченка – автостанція м. Сміла» та знаходячись на зупинці в м. Сміла проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, не переконався у закінченні висадки пасажирів із салону транспортного засобу, не зачинивши задні двері призвів у рух […]


Роботи з відновлення правого проїзду з Черкас до Сміли тривають

На автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань тривають роботи з поточного середнього ремонту по відновлення проїзду правою стороною на відрізку від Черкас до Сміли. Підрядник повністю закінчив роботи з фрезерування асфальтобетонного покриття по всій довжині ділянки, що складає 7,7 км, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА з посиланням на інформацію САД області.


Смілянське управління ПФУ проводить активну роботу зі скорочення обсягів заборгованості до Пенсійного фонду України

За інформацією завідувача юридичного сектору Оксани Герасевич Смілянським управліням направлено 16 претензій відносно стягнення заборгованості по пільговим пенсіям на загальну суму – 253,6 тис. грн. Проведена претензійна робота дозволила отримати на рахунки управління та спрямувати на виплату пенсій 229,1 тис. грн. Заходами примусового стягнення забезпечено 94,2% заборгованості, що підлягає стягненню в судовому порядку.


У Смілу завітали актори Черкаського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка

28 березня в центральній міській бібліотеці ім.О.Журливої за участю поета Олексія Юріна, акторки Черкаського музично – драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка Анни Куриленко та музиканта Олексія Швеця відбувся музично – поетичний вечір під назвою “Сторінки життя”. Поезія, музика та чудова українська пісня, як одне ціле, протягом години лунали в читальному залі. Тривалими оплесками нагородили  зачаровані прекрасними виступами […]


У Смілі відбулася зустріч інноваційних шкіл Черкащини для обміну досвідом

29 березня школа №3-колегіум знову гостинно зустрічала гостей. Цього разу завітали адміністрація та педагогічний колектив Звенигородської спеціалізованої школи №3, з якими зародилася дружба ще у 2010 році, з часу спільної участі у міжнародному українсько-польському проекті.


Маленькі сміляни відвідали просвітницько-розважальний комплекс «Зерноленд»

28 березня під час весняних канікул учні початкових класів школи № 16 побували на екскурсії в с. Івківці на Чигиринщині. Там знаходиться просвітницько-розважальний комплекс «Зерноленд». Біля млина на околиці села нас чекав екскурсовод Назар Лавріненко.


У Смілянській медсанчастині відбулися зустрічі щодо виплати зарплати та подальшої долі закладу

Цими днями у медико-санітарній частині №14 відбулися дві зустрічі поспіль. Медики наполягають терміново вирішити два питання – про виплату майже тримісячної заборгованості по зарплаті і збереження медсанчастини.


Смілянські студенти досліджують сучасні напрямки розвитку харчових технологій

В рамках тижня комісії фахових дисциплін технологічного циклу 29 березня у Смілянському коледжі харчових технологій відбулася науково-теоретична конференція на тему: «Сучасні напрямки розвитку харчових технологій».


Першість області зі спортивної гімнастики у смілян

У Черкасах відбувся відкритий чемпіонат області зі спортивної гімнастики, в якому взяли участь найсильніші збірні команди України. Збірна команда Сміли у складі восьми спортсменів виборола: I місце – Тарас Головченко та три V місця – Олександр Чуприна, Андрій Третяк, Єгор Ткаченко. Підготували юних спортсменів тренери-викладачі ДЮСШ «Олімп» Роман Таран та Микола Бараненко. Відділ молоді та спорту, […]