У Англії нещодавно виявили 700-літній храм

На території Англії під землею був нещодавно виявлений 700-літній храм, що належить в далекій давнині ордену Тамплієрів. Знахідка зафіксована в західній частині країни.На заході Англії вдалося випадково виявити під землею храм, який в давнину належав ордену Тамплієрів. Знахідка виявлена в одній із стародавніх підземних печер.


У Черкасах можуть побудувати сміттєпереробний завод

Наразі грант посольства Франції на 400 тисяч щодо будівництва в Черкасах сміттєпереробного заводу проходить розгляд. Французи визначаються як буде доцільніше потратити дані кошти. Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, пише ДЗВІН. За словами очільника міста, будівництво сміттєпереробного заводу має бути екологічно чистим і відповідати всім нормативам Європейського Союзу.


У Смілі відбувся відкритий Кубок Смілянського району з вільної боротьби

Відкритий Кубок Смілянського району з вільної боротьби відбувся у Смілі. Спортсмени з Городища, Тального, Канева, Звенигородки, Черкас та Південне (Одеська обл.) вже вдруге прибули на ці змагання.  Понад 20 вагових та вікових категорій, об’єднали навколо себе сотню учасників у  спортивному залі Смілянської загальноосвітньої школи №7, повідомляє сайт Смілянської РДА Привітали  учасників  голова РДА Олександр Беззубий […]


Знайшли статую фараона Рамзеса II, що правив більше 3000 років тому

Величезна статуя фараона Рамзеса виявлено в ході розкопок в Каїрі. Міністерство старожитностей Єгипту назвав знахідку однією з найбільших в історії. Група археологів з Єгипту та Німеччини виявила під час розкопок в Каїрі фрагменти восьмиметрової статуї фараона, повідомляє CNN. Статуя була виявлена в канаві, заповненою водою. Окремо витягнуті фрагменти тулуба, окремо – голова  і корона. На […]


Колегіанти слухали бандуристів

9 березня, в день народження Великого Кобзаря, учні школи №3-колегіуму ще раз ознайомились із цікавими фактами життя цієї легендарної особистості. Кожен урок починався цього дня переглядом короткометражних фільмів про життєвий та творчий шлях нашого видатного земляка. Учні дев’ятих класів влаштували уроки виразного читання поезій Тараса Шевченка. У фойє школи-колегіуму цього дня діяла виставка-інсталяція «Стежинами великого […]


Смілянські податківці про перші результати Кампанії декларування

На черговій зустрічі з представниками ЗМІ, начальник Смілянської ОДПІ Синьогуб Костянтин, розповів, що з початку кампанії по декларуванню платниками податків Смілянської ОДПІ вже подано 117 декларацій про майновий стан та доходи та задекларовано доходів на суму 4 344,5 тис. грн. Сума до сплати складає:


Сміла отримала від рекламних щитів більше 200 тисяч гривень

На черговому засіданні міського виконавчого комітету виконуючий обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства Олег Федоров поінформував, що за минулий рік  за розміщення та використання біл-бордів у Смілі підприємці сплатили 213 тисяч 18 гривень. Також зазначалося, що один із підприємців, за розміщення своїх рекламних щитів сплатив наперед більше 16 тисяч гривень.


Від Нью-Йорка до Харкова. Відеофлешмоб, організований смілянами підтримали в Україні та за кордоном

У Смілянському коледжі харчових технологій до Восьмого березня викладачі Олена Демченко, Ірина Зайцева  та відооператор Валентин Артеменко  підготували унікальний відеофлешмоб, який став яскравою та незабутньою родзинкою святкового концерту. Діти викладачів і співробітників знімали міні-відео зі словами: «Мамо, я тебе люблю!».