«Дзвінок від громади». Де у Смілі мають зупинятися автобуси?

Запитання від мешканців мікрорайону Богдана Хмельницького: Чи не можна, щоб автобуси, які їдуть повз стадіон «Локомотив», зупинялися біля збудованої зупинки, а не за кілька десятків метрів від неї? Відповідь надав в.о. начальника управління ЖКГ Віктор Волошин.


Метеостанція Сміли про погоду у святкові дні

Як повідомляє метеостанції Сміли із початком календарної весни стараннями атлантичних циклонів, що переміщуються по півночі Європи, у наш регіон хлинуло тепло, формуючи температурний режим, який на місяць випереджає календар. Однак, у ранні весни, як правило, стрімкого і дружнього наростання тепла не буває.


Свято для смілянських жінок провели у Малій Яблунівці

5 березня, напередодні Міжнародного жіночого дня – 8 Березня, в клубі Малої Яблунівки відбулося свято. На свято зібралися від малого до великого. Було дуже приємно бачити, що в залі не залишилося вільних місць. На свято завітали радник міського голови О.Ю. Трушкевич та депутат міської ради Р.М. Хоменко.


Смілянські студенти зустрілися із письменником та поетом

До Всесвітнього дня письменника, який відзначається 3 березня, у філії-бібліотеці №1 Смілянської міської ЦБС відбулася творча зустріч студентів Смілянського промислово-економічного коледжу ЧДТУ із смілянським письменником і поетом Ігорем Коваленком. Ігор Леонідович є членом національної спілки письменників України, один із фундаторів фонду ім. Тодося Осьмачки та літературного-клубу «Натхнення».


Смілянських волонтерів запрошують отримати ідентифікатор для участі у благодійній акції «Серце до серця»

Смілянський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді нагадує, що з 9 березня по 9 квітня 2017 року стартує Всеукраїнська ХІІ акція від благодійного фонду «Серце до серця». Цього року вона проводитиметься під гаслом «Я хочу бачити життя».


У Смілі провели навчання спеціалістів цивільного захисту

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік під головуванням начальника відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Юрія Лагунова відбувся навчально-методичний семінар з питань цивільного захисту суб’єктів господарювання.


П’ять округів є оптимальним варіантом для Черкащини

Голова обласної ради Юрій Ткаченко про госпітальні округи: Довкола створення госпітальних округів зараз більше домислів, аніж фактів. Тому я і дав завдання керівникам районів посилити інформування про цю реформу, щоби жителі мали більше достовірної інформації. Ми подали на центральний рівень пропозицію про створення п’яти госпітальних округів: Черкаського, Лівобережного, Шевченківського, Центрального та Західного.


Смілянська молодь вітала на вулицях міста жінок та нагадала їм про права

З нагоди Міжнародного жіночого дня – 8 Березня, учні ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» провели вуличну акцію «Права жінок в Україні». Учні роздавали листівки та інформували жінок, що з метою забезпечення захисту прав жінки на міжнародному рівні в Економічній та Соціальній Раді ООН з 1946 р. діє Комісія із становища жінок.


Податкова математика: як нараховується податок на додаткове благо у негрошовій формі

Відповідно до підпункту 164.2.17 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України (далі за текстом – ПКУ), до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, повідомляє Смілянська ОДПІ.


У Холодному Яру розквітли підсніжники

На Чигиринщині в Холодному Яру розквіт підсніжник складчастий. Ця квітка потребує охорони та занесена до Червоної книги України. Нині його пильнують  від браконьєрів “ековартові”: студенти-екологи ЧНУ та активісти Національного корпусу. Загалом в Україні підсніжник складчастий поширений у горах в Криму від Балаклави до Коктебелю. За його межами – лише у Холодному Яру на Черкащині. Еколог […]