Завтра – День українського добровольця

День українського добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня. День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.


Через несправну піч сталася пожежа

12 березня у Смілі пожежа виникла на вулиці Чорновола. Крім підрозділу державної пожежної частини у ліквідації вогню брали участь добровольці місцевої пожежної команди Смілянського електромеханічного заводу. Як вдалося з’ясувати, пожежа виникла через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, повідомляє ДСНС у Черкаській обл.


Зустріч двох Тарасів на переправі

Ця історія передається з роду в рід: синові розповів батько, йому дід, а дідові – прадід. Як виповнилось Тарасу Перевізнику шістнадцять, він разом із батьком Іваном став працювати перевізником. Із правого берега Дніпра на лівий берег перевозили людей та вантаж. Переправляли чумацький крам до Переяслава, хтось їхав на ярмарок в Полтаву, хтось до родини по […]


Найближчими місяцями Уряд презентує нову пенсійну систему

Протягом найближчих місяців Уряд презентує нову пенсійну систему України, яка буде базуватися на справедливості, передбачатиме підвищення пенсій та дозволить скоротити дефіцит Пенсійного фонду. Про це сьогодні повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України, інформує прес-служба Прем’єра.


Смілянським студентам провели мотиваційний тренінг

Кожен наступний крок має бути впевненіший попереднього. Інколи важко розкрити себе відразу. Тому у коледжі проводяться різні семінари та тренінги щоб кожен студент мав можливість розкрити свій потенціал. Нещодавно для студентів Смілянського промислово-економічного коледжу ЧДТУ проходив семінар-тренінг на тему «Як знайти своє покликання та стати впевненішим в собі», який проводив спікер Андрій Руденко. Прес-центр СПЕК […]


Відбувся семінар учителів художньої культури

Нещодавно на базі школи №3 – колегіуму відбувся семінар учителів художньої культури на тему: «Проектна діяльність на уроках художньої культури». Про систему діяльності закладу на початку семінару розповіла заступник директора Олена Золотоверха. З лекцією-консультацією виступила методист міського методичного кабінету Лариса Петряк. Учителі школи-колегіуму Світлана Волошина та Наталія Калашник провели майстер-клас для учасників семінару.


Прокуратура розшукує осіб, які скоїли розбійний напад на пенсіонерку в Смілі

Йдеться про подію, яка мала місце 14 лютого поточного року по вул. Комарова в м. Сміла, Черкаської області, повідомляють у Смілянській місцевій прокуратурі. Мова йде про розбійний напад на пенсіонерку з проникненням у домоволодіння, де застосовуючи фізичне насильство невідомі особи відкрито заволоділи грошовими коштами та золотими виробами, після чого зловмисники з місця пригоди зникли на мікроавтобусі […]


У Смілі визначили кращих каратистів області з фунакоші шотокан карате

Чемпіонат області з фунакоші шотокан карате пройшов у спортивній залі ДНЗ «СЦППРК» Сміли 12 березня. За нагороди чемпіонату змагались 70 спортсменів зі спортивних клубів «Восток» – Сміла, «Буші-до» – Черкаси та «Будокан» – Черкаси. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА з посиланням на інформацію управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.


У Смілі завершився обласний чемпіонат з традиційного карате

Спортивний рік у Смілі розпочався обласними змаганнями. У неділю, 12 березня, на базі школи №7 відбувся Відкритий чемпіонат Черкаської області з Традиційного карате. Учасники віком від 6 до 13 років зібралися у спортивній залі, щоб випробувати свої сили.


«Літературні концерти» у школі №13

Доброю традицією у Смілянській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №13 стало проведення літературних свята. Надовго запам’яталися учням та вчителям школи «Літературні концерти», де учні виконували пісні на слова вагантів Р.Бернса, Р.Кіплінга, С.Єсєніна, Б.Пастернака, М.Цвєтаєвоі, О.Барикіна.