Привітали смілянських працівників житлово-комунальної галузі

З професійним святом особисто привітав працівників комунального підприємства «ВодГео» заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Олександр Риджаніч. Олександр Васильович подякував колективу за відповідальну і нелегку працю, побажав всіляких гараздів та нових трудових звершень.


Майстри виробничого навчання визначили критерії оцінювання практичного туру Конкурсу

Відбулось засідання творчої групи педагогічних працівників професій харчового напрямку на тему «Визначення завдань та критеріїв оцінювання Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Кондитер»». У засіданні взяли участь представники державних навчальних закладів Черкаське вище професійне училище, Золотоніський професійний ліцей, Корсунь-Шевченківський професійний ліцей,


Смілянська прокуратура вимагає стягнення боргу з підприємця

Смілянською місцевою прокуратурою встановлено, що між Смілянською міською радою та фізичною – особою підприємцем у 2006 році укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,0488 га в оренду на 10 років. Підприємець не виконує покладених на нього зобов’язань по сплаті орендної плати, чим порушив вимоги чинного законодавства у сфері земельних відносин.


Вчені шоковані дослідженням Чорнобиля

Аварія на Чорнобильській АЕС стала найбільш масштабною та великою технологічною катастрофою в історії людства. Досі територія біля станції та Прип’ять залишаються зоною відчуження. За словами багатьох дослідників та вчених, на цій землі ще довго не буде з’являтися нормальна флора та фауна. Але останні дослідження кажуть нам геть інше.


У Смілі упорядкують автобусні зупинки та збудують нові

Спеціалісти управління житлово-комунального господарства та управління архітектури обстежили автобусні зупинки міста з метою їх упорядкування, заміни або будівництво нових. В ході обстеження з`ясовано, що всі зупинки потребують оновлення. Більшість потребує встановлення дорожніх знаків – «Пункт зупинки автобуса» та «Пішохідний перехід».


Давні поселення на Вінничині досліджують археологи

На Вінниччині проводять рятівні археологічні роботи на чотирьох пам’ятках археології. Мова йде про два поселення черняхівської культури поблизу села Попівка та бронзового часу біля сіл Тягун і Троща. Вони розташовані в Липовецькому та Іллінецькому районах Вінницької області у зоні капітального ремонту магістрального газопроводу «Уренгой–Помари–Ужгород».


Майже два десятки осіб виявлено поліцією, які реалізовували рідкісні рослини

На території Черкаської області з 6 березня по 31 травня проводиться операція “Первоцвіт-2017”. На ринках, вулицях, площах міст та інших населених пунктів заборонено продаж рідкісних видів дикоростучих рослин та рослин, що знаходяться під загрозою зникнення і занесених до Червоної книги.


Модні ідеї щодо зачісок вивчали смілянські учні

«Ллються коси, як ранкові роси, в ланцюгах срібляться золотих.   Що є краще за дівочі коси і троянди, сплетені у них?» – саме такими словами розпочала відриту виховну годину класний керівник гр. № 16 ДНЗ «Смілянський ЦППРК» Ольга Гречана . В українців особливо шанобливе ставлення до дівочої коси. Дівоча коса символізує молодість, силу, життєдайність і […]


«Дзвінок від громади»: чи збережеться у Смілі диспетчерська служба при міській раді

Запитання від смілян: чи збережеться диспетчерська служба при міській раді. За роботи служби особлива подяка. Відповідь щодо подальшої роботи цієї служби надав заступник міського голови Олександр Риджаніч.


Правоохоронці затримали серійного крадія, що орудував на Смілянщині

Зловмисник протягом місяця обкрадав приміщення жителів Сміли та Смілянського району. На сьогодні слідством доведено 17 епізодів його кримінальної діяльності. Потерпілим нанесено збитків на суму понад 80 тисяч гривень. Проводиться перевірка щодо його причетності до інших аналогічних кримінальних правопорушень. Про це інформує сектор комунікації поліції Черкаської області.