На Черкащині перейменували шість сіл

Верховна Рада України на пленарному засіданні 12 травня 2016 року перейменувала ще 124 населених пункти та райони в рамках закону про декомунізацію. За прийняття проекту постанови №4468 проголосували 265 депутатів.


Вулиця Ковпака перейменована на вулицю Отамана Тараса Боровця

Історична довідка про постать, на честь якої перейменовано вулицю Ковпака. Тарас Дмитрович Боровець (1908-1981) – діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ»


Сміляни отримали подяку за підтримку фестивалю для людей з обмеженими можливостями

Відпрацювавши концертну програму фестивалю “Дніпровські хвилі”, делегація Смілянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який представила у Каневі директор Смілянського центру – Інга Гончаренко


Поліцейські з Черкащини – призери Всеукраїнських змагань з бодибілдингу

Відкритий Кубок України з фітнесу та атлетизму відбувся минулими вихідними в місті Києві. Головне Управління Національної поліції в Черкаській області представляли двоє поліцейських з Черкащини, які зайняли призові місця.


Смілянщина відзначила 121 річницю від дня народження Тодося Осьмачки

14 травня 2016 року, не дивлячись на дощову погоду, до с. Куцівка на Смілянщині з’їзджалися пошановувачі літературної спадщини нашого земляка Тодося Осьмачки: на відзначення 121 річниці від дня його народження.


Синоптики про погоду на Черкащині: за 10 днів дощу випало як за 2 місяці

За останні 10 діб в окремих районах Черкащини вже випало 1,5-2 місячних норми дощу. Причина такої дощової аномалії погоди – антициклон, який блокує швидке переміщення циклонів із заходу на схід.


Працівники сервісних центрів МВС Черкащини застерігають автопокупців від шахраїв

До уваги автовласників! Працівники сервісних центрів МВС Черкащини застерігають автопокупців бути уважними! Працівники сервісних центрів МВС при проведенні реєстраційних операцій не рідко виявляють


Новини Сміли у номері газети «Сміла» від 18 травня

На сторінках часопису:  Чи залишиться у місті товариство «Сміла Енергоінвест». Депутатська комісія наполягає на розірванні договору про спільну діяльність. Мешканці вулиці Василя Симоненка стурбовані станом виконання ремонтних робіт  колектора


Поліція інформує про найпоширеніші види телефонного шахрайства

Працівники поліції знову фіксують масові повідомлення від громадян про скоєння відносно них шахрайських дій. Не таємниця, що шахраї постійно удосконалюють свою майстерність та вигадують нові способи як видурити кошти у людей. Особливо від їхніх дій страждають люди похилого віку. Найпоширенішими видами телефонного шахрайства


Смілянський хор ветеранів привітали з нагоди травневих свят

У Будинку культури ім. Т. Шевченка хор ветеранів «Гвоздика» відзначив травневі свята. А ще у творчого колективу була приємна подія – дві учасниці хору відзначили свої почесні ювілеї.