Перший день ЗНО: у Смілі за час екзамену не було жодного зауваження

5 травня розпочалася державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Сьогодні здавали один із обов’язкових предметів – українську мову.


Повітряні змії, які змайстрували сміляни, були найкращими

У Черкасах відбулися обласні змагання з моделювання повітряних зміїв. Учасники продемонстрували свої роботи та майстерність у семи класах. Вперше цього року кількість класів повітряних зміїв збільшили майже вдвічі (зазвичай їх 3-4). Смілу представили  троє вихованців гуртка «Повітряні змії» Будинку дитячої та юнацької творчості – це Станіслав Тімченко (7 клас, ЗОШ №15), Богдан Мальцев (9 клас, […]


Синоптики прогнозують підвищення рівня пожежної небезпеки на території Смілянщини

6-7 травня  у Черкаській області переважатиме висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Про це повідомляє  Черкаський обласний центр з гідрометеорології.


Від сьогодні розпочався весняний призов

З 5 травня розпочався весняний призов на строкову службу до лав Збройних сил України. Про це повідомив військовий комісар Смілянського об’єднаного міського віськкомату Володимир Старовойтов.


Чому варто навчити дитину, щоб вона не стала жертвою!

Що є насильством над дітьми? А чи є в нашому суспільстві випадки сексуального насильства над дітьми? Як захистити дитину від сексуального насильства? Саме такі теми розглядалися на черговому занятті для батьків, учасників тренінгового курсу «Батьківство в радість».


В селі Сунки відбулися заходи з патріотичного виховання для шкільної молоді

30 квітня, напередодні Великодня, до Смілянського району в село Сунки завітали гості з Черкаського обласного осередку організації Української молоді «Джура», а саме представники військово–патріотичного вишкілу молоді «Гверова сталь – 2016». Захід проходив для дітей шкільного віку, але батьки не змогли втриматися


У Смілі стартував міський етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

4 травня на базі Смілянського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15» відбулося урочисте відкриття міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри  «Сокіл» («Джура»).


За добу до Національної поліції в Черкаській області надійшло 492 заяви

Упродовж минулої доби до Головного управління Національної поліції в Черкаській області надійшло 492 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події, з них 54 – з ознаками кримінальних


Смілянська податкова надає роз’яснення з приводу оподаткування заробітної плати у 2016 році

Смілянська ОДПІ нагадує, що згідно з п.п. 164.2.1 ст. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України (ПКУ) доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.


Майстри вишивки зі Сміли показали дітям весільний оберіг

Учні Артур Гречаний і Таня Гончаренко побували в гостях у смілянських вишивальниць із спілки  майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Дивина», яку очолює  Марина Геннадіївна Філь. Майстри народної творчості продемонстрували мальовниче полотнище (весільний оберіг), який уособлює неймовірну красу і багатство української  культури. Діти дізналися, що Спілка об’єднує майстрів