Смілянські школярі вшанували подвиг воїнів

Вшанували подвиг українського народу в Другій світовій війні, засвідчили повагу до борців проти нацизму у Смілянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті. 6 травня відбулась урочиста хода до Обеліска Слави, що знаходиться на міському кладовищі «ОРЕЛ».


Програма заходів у Смілі на 9 Травня

9.00 – Урочиста хода присвячена Перемозі у Другій світовій війні 9.30 – Мітинг-пам’ять біля Братської могили у міському парку культури та відпочинку 10.00 – Концерт хорів ветеранів війни та


Майже 8 тисяч випускників Черкащини склали ЗНО з української мови та літератури

З виконання тестових завдань з української мови та літератури розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Цьогоріч на Черкащині кількість бажаючих скласти ЗНО з української мови та літератури


Смілянка Софія Грошева розмінувала десятки міст і сіл України, Румунії, Угорщини, Чехії

У квітучих вишнях причаїлася садиба ветерана Другої світової війни, 90-річної Софії Іванівни Грошевої. Красиво тут, затишно, світло. Оселя ніби добром та любов’ю овіяна, бо господиня – щира жінка, котра і до чужих, як до своїх близьких ставиться. Просто любить людей, поважає, бо переконана, що у кожного є щось позитивне.


У Смілі перейменували провулок на честь робітника, який винайшов рафінад

Провулок Карла Лібкнехта у Смілі перейменований на провулок Федосіївський. Олексій Федосіїв – робітник-раціоналізатор Балаклеївської цукроварні графа Бобринського, який вперше, у промислових масштабах, отримав рафінований (білий) цукор.


Син солдата достойно несе по життю пам’ять про свого тата

Коли проходиш через прохідну Смілянського машинобудівного заводу, погляд зупиняється на великому камені з чорного граніту, на якому золотом викарбувані імена заводчан, що не повернулися з війни.


У Смілі вулиця Комунарська перейменована на вулицю Трипільську

Вулиця Комунарська перейменована на вулицю Трипільську (провулок Комунарський – на провулок Трипільський). Трипільська цивілізація – умовна назва спільності племен, які мешкали на землях сучасної України,


Чоловік потрапив під товарний потягаг у Черкасах

Правоохоронців сьогодні вночі викликав машиніст потяга, що переїхав чоловіка. Виявилося, що потерпілий не реагував на попереджувальні сигнали, а екстрене гальмування вже не допомогло.