Погодні умови на Смілянщині у першій декаді травня та прогноз на наступний тиждень

Впродовж першої декади травня спостерігалась помірно тепла погода, після тривалого сухого періоду ( 9 днів), 7-9.05 пройшли грозові дощі. Середньодекадна температура повітря, у порівнянні з попередньою декадою, підвищилась на 3° і становила +14.3° – на 1° вище кліматичної норми.


В Смілянському коледжі провели відкриту першість з шашок

В Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ була проведена відкрита першість з шашок. В закладі взяли участь 25 студентів, серед них найактивніші групи МД 13 (фізорг Лєбєдєва Є.) та ВХК 15 (фізорг Сакун А.).


Смілянці присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 1 085 українським жінкам. З-поміж них 23 матері з Черкаської області, інформує прес-служба Черкаської ОДА.


Смілянські школярі вшанували героїв війни та АТО

6 травня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 10 відбулися заходи до Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги. Стало вже традицією у пам’ятні дні вшановувати пам’ять загиблих лінійками-реквіями, мітингами.


Смілянською місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення відносно вбивці пенсіонера

Смілянською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно жителя Шполянського району, який у січні 2016 року під час розпивання спиртних напоїв


Смілянський військкомат закликає призовників не ухилятися від військового обов’язку

Напочатку травня стартував весняний призов юнаків до лав Збройних сил України. Разом з цим не перестає бути актуальною ситуація зі врученням повісток і ухилення від виконання військового обов’язку.


Анонс газети “Сміла” від 11 травня

Новини міста у черговому номері газети «Сміла». На сторінках часопису: Сміляни відзначили 71-шу річницю з Дня перемоги і памяті. Інтерв’ю секретаря міської ради Віктор Федоренко про актуальні питання життєдіяльності міста


Першокурсник Смілянського ЦППРК став волонтером у центрі реабілітації

В селі Костянтинівка Смілянського району працює реабілітаційний центр для інвалідів «Коло друзів». В ньому знайшли притулок багато нужденних, які не мають ні даху над головою, ні сім’ї, та ще й втрачене здоров’я. За ними постійно доглядають волонтери, які безкоштовно допомагають