Cьогодні запрошують на концерт Девіда Фрізена, мама якого смілянка

У 2015 році Девід Фрізен вперше приїхав на Батьківщину своєї мами Клари, вона народилася у Смілі, а коли їй було 5 років в 1918 році родина змушена була покинути Батьківщину, тікаючи від переслідувань єврейського народу. Проте і бабуся, і мама розповідали Девідові історію його предків. Перебуваючи у Львові, в листопаді 2016 року, Девід поділився своїми […]


Смілянські студенти побували у патріотичному центрі-музеї в Шампані

В Смілянському коледжі харчових технологій успішно проходять заняття тренінгового клубу «Крок до успіху», куратором яких є  фахівець із соціальної роботи Смілянського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Максим Пархоменко.


Головний архітектор Сміли пояснив, що буде з пішохідною доріжкою у мікрорайоні Богдана Хмельницького (Відео)

В редакцію надійшло запитання про те, що в районі Богдана Хмельницького біля магазину “АТБ” магазинчики зайняли метр пішохідної доріжки сходами. Чи мають вони на це право і чому власники не розширять тротуар? Відповідь на запитання дає начальник управління архітектури Михайло Клименко.


Попередити захворюваність на кір

Всесвітня організація охорони здоров`я прогнозує підйом захворюваності на кір в Україні у 2017 році. Кір – висококонтагіозна інфекційна хвороба, для якої характерна сезонність і періодичність підйомів захворюваності кожні  6-7 років.


Щодо спрощення механізму стягнення аліментів

Смілянська ОДПІ нагадує, індексація грошових доходів провадиться відповідно до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. N 1078 (із змінами) (далі — Порядок). Пунктом 104 Порядку, зокрема, визначено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, здійснюється з місяця, в […]