Міжнародний день музеїв відзначили і на станції імені Тараса Шевченка

У Міжнародний день музеїв, 18 травня, у регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ для всіх відвідувачів відкрили свої двері музей історії Одеської залізниці та вузлові музеї філії на станціях ім. Т. Шевченка та Помічна, а також у локомотивному депо Одеса-Сортувальна, локомотивному депо Знам’янка і експлуатаційному вагонному депо Подільськ.


Сміляни одягли вишиванки

Цей травневий ранок був особливо прекрасний – його весняну красу доповнили неперевершені українські вишиванки, в які сьогодні одяглися сміляни – і діти, і дорослі. День Вишиванки розпочали святкувати на шкільних майданчиках усіх навчальних закладів міста. Центральну площу біля Будинку рад першими акордами свята та різнобарв`ям вишивок наповнили студенти Смілянського промислово-економічного коледжу ЧДТУ. Вони подарували присутнім […]


На Черкащині браконьєр застрелив людину

Як повідомив «ФАКТАМ» прес-офіцер черкаського обласного управління Національної поліції Дмитро Грищенко, у Золотонішському районі столичний браконьєр вночі влаштував засідку на дичину. У тепловізори він побачив рухому ціль і двічі в неї вистрілив. Але коли прийшов забирати здобич, то зрозумів, що застрелив людину. Побоюючись наслідків, браконьєр поклав тіло вбитого чоловіка у свій автомобіль і поїхав у […]


У Смілі ремонтують дороги

Щодня секретар міської ради Віктор Федоренко цікавиться як ремонтують дорожнє покриття, він особисто відвідує ремонтні бригади, вникає в хід робіт, які тривають на шляхах міста. Сьогодні під пильним керівництвом Віктора Антоновича кипіла робота на центральних вулицях Сміли, він подякував дорожникам за нелегку і відповідальну працю і висловив сподівання, що процес ремонту і надалі буде відбуватися […]


У Смілі рятувальники звільнили хлопця від обручки

17 травня о 21:10 від чергового по залізничній станції «ім. Т.Г. Шевченка» до рятувальників надійшло незвичне повідомлення. Співробітникам ДСНС стало відомо, що в одному з вагонів 104 потягу сполученням Київ-Маріуполь необхідна термінова допомога одному з пасажирів. 15-річний хлопець повертаючись додому із столиці придбав на вокзалі каблучку.


У Смілі крадія допомогли затримати небайдужі громадяни

Крадієм виявився раніше судимий 34-річний житель Житомирської області. Слідчими відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України, затриманому оголошено про підозру та обрану міру запобіжного заходу – тримання під вартою, інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.


У Смілі провели флешмоб до Дня вишиванки

Сьогодні у місті активно відзначають День вишиванки. Сміла замайоріла найрізноманітнішим українським вишитим одягом. На подвір’ї школи №3 колегіуму відбулося урочисте зібрання шкільної родини та флешмоб. Із вітальним словом до присутніх звернулася директор школи №3-колегіуму Тетяна Карло. Учні 5-7 класів влаштували колективний танок у фіналі якого утворили жовто-синє серце. Низка заходів до Дня вишиванки та міжнародного […]


У Смілянському лісгоспі обговорили посилення роботи з охорони лісу від незаконних рубок та браконьєрів

Днями у Смілянському лісгоспі відбулася нарада-навчання для працівників державної лісової охорони. Головна тема заходу – посилення роботи з охорони лісу від незаконних рубок та браконьєрів. На нараді виступили головний лісничий Олександр Шкодич, інженер з охорони та захисту лісу Любов Яценко, головний мисливствознавець Костянтин Костенко.


Смілянські правоохоронці затримати серійного крадія, на рахунку якого 12 епізодів

Ним виявився раніше судимий 30-річний житель одного із сіл Смілянського району. Чоловіка затримали під час відпрацювання міста Сміли. Вже доведено 12 епізодів його кримінальної діяльності, інформує сектор комунікації поліції Черкаської області.


Смілянщина історична: Велика Яблунівка – шлях з минулого в майбутнє

Навесні 1917 р., щоб забезпечити свої сім’ї, селяни організували «млинову общину», керівником якої був Піскун Кіндрат, з ним разом працювали: Піскун Онопрій, Мельник Левко, а згодом до них приєдналися з м.Сміли А.Кавун та Б.Голуб з с. Сунки. За спільні гроші вони відкрили паровий млин.