Смілянські поліцейські затримали чоловіка, який напав з ножем на школярів

Зловмисник погрожуючи ножем заволодів портфелем школяра. За декілька хвилин група швидкого реагування Смілянського відділу поліції затримала підозрюваного неподалік місця скоєння злочину. Нападника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області.


Смілянські ліцеїсти разом з польськими та німецькими однолітками реалізують проекти

Чотири роки поспіль у травні ліцеїсти вирушають у навчальну подорож до Європи, щоб зустрітися з однолітками та разом реалізовувати завдання цікавих проектів, у яких працюють протягом року у своїх школах. З 15 по 19 травня 2017 року у місті Рена, що в Німеччині, відбулася чергова зустріч за програмою тристороннього учнівського обміну,  у якій взяли участь […]


Запропонували спільно вирішувати проблему Смілянської медсанчастини

Варіанти врегулювання питання зі Смілянською медико-санітарною частиною № 14 запропонували колективу медзакладу в облдержадміністрації. Вирішуватимуть, який шлях владнання ситуації обрати, працівники закладу колективно. Спираючись на їхнє рішення міська та обласна влада вживатиме усіх можливих заходів, говорить заступник очільника області Ярослав Березань.


Смілянським школярам розповіли про інклюзивне навчання

Чи знаєте ви, хто такі люди з інвалідністю? Яка їх роль в сучасному суспільстві? Що таке інклюзивне навчання? На ці та інші питання намагалися відповісти учням ЗОШ №10 представники Смілянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і ГО «Спілка батьків дітей-інвалідів».


У Смілі згорів «екологічний будинок»

24 травня о 14:30 до смілянських рятувальників надійшло повідомлення про те, що на вул. Героїв Холодноярців, горить житловий будинок. На місце події було спрямовано два відділення 12-ї  державної пожежно-рятувальної частини. Ще до приїзду на місце пожежі рятувальників, будинок, що знаходився на стадії добудови був весь охоплений вогнем, інформує управління ДСНС України у Черкаській області.


Зустріч смілянської молоді із представниками прокуратури та поліції

25 травня до державного навчального закладу «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» завітали прокурор Смілянської місцевої прокуратури Міщенко Валентина Миколаївна та інспектор Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області Кам’янецька Катерина Олександрівна з метою профілактики превентивного виховання молоді. Про це інформує прес-центр ЦППРК.


У Будинку рад привітали 90-річного смілянського ветерана

У малій залі Будинку рад відбулося святкове зібрання з нагоди 90-річчя одного із довгожителів Сміли – Миколи Кізюна. Привітати ювіляра з поважною датою прийшли секретар міської ради Віктор Федоренко, його заступники, керівництво ветеранської організації міста, представники афганської організації, галузей культури, освіти та інші гості. Поруч із ювіляром у цей знаменний день також зібралися родичі.


У Смілянській гімназії відбувся «Парад зірок»

Традиційно наприкінці навчального року відбувся Парад гімназійних зірок, під час якого більше 200 учнів отримали зірковий статус за академічні успіхи або вагомі досягнення в якійсь сфері діяльності: творчій, спортивній, громадській. Їх нагороджено сертифікатами «Діамантової», «Золотої» і «Срібної» зірок і преміями.


Перші результати роботи Урядової програми «Доступні ліки» у Смілі

Урядова програма «Доступні ліки» діє в Смілі з 14 квітня 2017 року. Згідно цієї програми запроваджено відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет 2 типу, бронхіальну астму.


На трасі Сміла-Умань водій автомобіля збив велосипедиста і втік з місця пригоди

На автодорозі Сміла-Умань, водій автомобіля «Daewoo», житель Смілянського району, під час об’їзду велосипедиста, допустив тангенціальний контакт з велосипедом, в результаті чого велосипедист житель Сміли отримав тілесні ушкодження: забійної рани голови, знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Не госпіталізований. Водій з місця події зник. Відкрито кримінальне провадження за ст.286 Кримінального Кодексу України, повідомляють у секторі моніторингу Смілянського […]