З квітня збільшиться розмір надбавки для військовослужбовців за виконання бойових завдань у зоні АТО

Починаючи з квітня цього року розмір грошової винагороди за виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовцям Збройних Сил України буде збільшено до 7500 гривень. Про це повідомив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського.


У Смілі вручили документи на квартиру учаснику АТО

У виконавчому комітеті Смілянської ради в урочистій обстановці секретар міської ради Віктор Федоренко вручив документи на квартиру учаснику АТО Олександру Форманюку. Привітав воїна та подякував за службу і народний депутат України Сергій Рудик. За особисту мужність і героїзм, незламність духу, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне виконання військового обов`язку Олександр Васильович […]


Одноразову виплату отримають учасники Другої світової війни

За повідомленням Посольства Федеративної Республіки Німеччина, військовослужбовцям радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 до 8 травня 1945 перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату в розмірі 2500 євро. Для цього їм треба направити у Німеччину письмову заяву-анкету до 30 вересня.


Для смілянської вчительки школа – це її життя

Днями відсвяткувала свій ювілейний день народження вчитель початкових класів  Віра Іванівна Сільченко . Народилася  славна ювілярка в мальовничому селі Коханівка Кам’янського району на Черкащині. Для одних школа — це просто робота, для інших — покликання, а для Віри Іванівни –  це її життя. Вона присвятила його вихованню та навчанню дітей. Життєве кредо вчителя: «Працювати так, […]


Cміляни взяли участь у майстер-фесті «Український дивограй»

На весняних канікулах учениці школи №3–колегіуму Марія Компанієць, Вікторія Григор’єва, Ельвіра Зайва разом з учителем історії та правознавства Ганною Цапенко взяли участь у  сьомому Всеукраїнському молодіжному майстер-фесті  «Український дивограй», який відбувся  6-7 квітня 2017 року в Горішньоплавнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1  в рамках реалізації міського молодіжного проекту «Центр глобального молодіжного партнерства». Відкриття фесту знову зібрало […]


Спортсменка зі Смілянщини – призер всеукраїнських змагань з плавання

Нещодавно проводились всеукраїнські змагання з плавання за програмою Спеціальної Олімпіади України. Збірну команду Черкаської області представляли троє плавців зі Смілянщини. Цей захід проходив у плавальному басейні міста Червонограда Львівської області. Змагання пройшли на високому організаційному рівні, дистанції були від 25 до 100 м.


Смілянська ОДПІ про зміни терміну подання звіту про контрольовані операції

Смілянська ОДПІ звертає увагу, що Законом України від 21.12.2016 року №1797- VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» передбачено перенесення граничного строку подання звіту про контрольовані операції з 1 травня на 1 жовтня року, наступного за звітним.


Визначено переможців олімпіади з програмування серед смілянських студентів

У Смілянському коледжі харчових технологій відбулася олімпіада з програмування серед студентів спеціальності «Обслуговування програмних систем та комплексів». У майстерності розробки програм для розв’язування цікавих прикладних задач за допомогою комп’ютера та різних систем програмування змагалися 8 студентів 2 – 4 курсів.


Білозірська школа стала учасником проекту «Демократична школа» (Відео)

В України нині реалізується програма «Демократична школа». Ця програма освіти для демократичного громадянства націлена на підтримку реформ із децентралізації та демократизації середньої освіти. Школа №1 Білозірської об’єднаної територіальної громади скористалася шансом і виборола місце у цьому проекті.


Графік відключення електроенергії по Смілі цього тижня

Перелік вулиць по місту, на яких будуть відключати електроенергію у зв’язку з плановими  ремонтними роботами: 10.04.17 р. –  вул. Соборна (99; 95; 115; 117), пров. Пролетарський (1-5; 4-10), вул. С. Палія (1-8,117д), вул. род. Бобринських (110,117), бульв. Рафінадний (6-12).