На толоку вийшли жителі кварткому

Цієї суботи прибирали Смілу до Великодніх свят  жителі квартального комітету №24. Ініціювала суботник голова кварткому, депутат міської ради від Об’єднання «Сила Громад» Світлана Голубніченко. – Я вже шість років поспіль очолюю  цей квартальний комітет і ми традиційно кілька разів на рік збираємося з жителями, аби зробити наше місто чистішим і охайнішим, – запевняє Світлана Анатоліївна.


Смілянські гімназисти відвідали Луцьк

Столиця Волині Луцьк дивує вже на зупинці громадського транспорту, адже проїзд для дитини коштує гривню навіть без свідоцтва про народження та учнівського квитка! У центрі міста опиняємося на Театральному майдані поряд із пам’ятником Лесі Українці перед театром ім.Тараса Шевченка, а трохи далі знаходиться університет ім.Л.Українки з пам’ятником Т.Шевченку перед входом. Лучани жартують з цього приводу […]


Очільник області поставив в приклад Білозірську ОТГ

– Об’єднані громади конкурентно виграють на Черкащині. І це вже не теорія, а практика. Про об’єднання територіальних громад та інші питання децентралізації ішлося на Раді регіонального розвитку, що минулого тижня відбулася в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка. Глава держави та Прем’єр-міністр чітко окреслили курс нашої країни, яким ми впевнено рухаємося. Ключове – це […]


Через спалювання трави та сміття в Черкаській області за добу виникло 17 пожеж

Спалювання рослинності та сміття продовжує ставати причиною пожеж. Упродовж минулої доби в області виникло 17 загорань сміття, трави, залишків сухої рослинності, тощо, інформує прес-служба управління ДСНС України у Черкаській області.


Смілянська молодь стала учасниками акції «Посади дерево миру»

3 квітня 2017 року в ДНЗ «Смілянський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» стартувала всеукраїнська акція «Посади дерево миру», в рамках якої усі бажаючі можуть зробити свій вклад у захист довкілля.


У Смілі відбудеться презентація книги молодого журналіста Назарія Вівчарика – «П’ятеро як один»

Книга «П’ятеро як один» днями побачила світ у тернопільському видавництві «Мандрівець». Це повість черкаського автора Назарія Вівчарика. Сам він характеризує її як бойовик-містика. Анотація: «Це розповідь про п’ятьох друзів. Головний герой, Олексій, – один із них. Випадково він опиняється поруч із кожним своїм другом саме у той момент, коли на того чатує смертельна небезпека, і […]


Наприкінці тижня в Черкаській області обіцяють дощі

Цього тижня до четверга, під впливом південного антициклону, переважатиме тепла та без істотних опадів погода. На початку тижня денний максимум температури повітря може досягати +19…+21°, надалі – +15…+17°. Але наприкінці тижня похолодає, пройдуть дощі, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА з посиланням на інформацію начальника Черкаського гідрометцентру Віталія Постриганя.


Смілянське управління Пенсійного фонду про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування

Смілянське об’єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області надає роз’яснення щодо законодавчих змін до деяких нормативно-правових актів у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.


У Смілянському коледжі харчових технологій визначили кращих за професією

В рамках тижня комісії технологічного циклу відбувся традиційний конкурс «Кращий за професією».  Захід був організований і проведений серед студентів третього курсу групи  ВЦР14 викладачем фахових дисциплін  Васюрою П.А.


Смілянські гімназисти відвідали могилу Героя, ім’я якого присвоєно навчальному закладу

Учні восьмих класів відвідали парк-меморіал Вічної Слави у місті Луцьк, де поховано Героя Радянського Союзу, випускника школи Василя Трохимовича Сенатора, ім’я якого присвоєно гімназії у 1965 році. Гвардії капітан Василь Сенатор до серпня 1943 року здійснив 246 бойових вильотів на бомбардування військово-промислових об’єктів у тилу ворога, знищення живої сили і техніки. 29 вересня 1944 року […]