Сміляни долучилися до обласних спортивних змагань з волейболу і баскетболу

В спортивних гуртках ДНЗ «Смілянський ЦППРК» з баскетболу  і волейболу займається 64 юнаки і 36 дівчат.Протягом січня – лютого були проведені змагання на першість навчального закладу серед груп з баскетболу і волейболу. В змаганнях взяли участь  128 учнів з 8-ми груп. 1, 2, 3 місця зайняли відповідно команди груп №№ 5, 7, 2 з баскетболу […]


Повоєнне відновлення дитячої медицини Сміли: виклики 1940-х років

Друга світова війна і воєнні перипетії 1941 – 1944 років суттєво вплинули на розвиток Сміли та основних галузей, що забезпечували життєдіяльність мешканців. Однією з найбільш соціально важливих сфер, які потребували негайного відновлення після визволення міста від німецько-нацистських загарбників на початку 1944 року, були педіатрична служба і дитяча медицина загалом. Зрозуміти, з якими саме труднощами зіткнулася […]


Концерт на підтримку майбутньої учасниці «Голосу країни» відбувся у Балаклеї

У Балаклеївській школі № 1 ім. Є.Я. Гуглі за підтримки дирекції школи та районного сектору культури  відбувся благодійний концерт на підтримку талановитої десятикласниці Наталії Майорової (на знімку). Дівчина гарно співає та незабаром братиме участь у ХІ Всеукраїнській музичній олімпіаді «Голос країни», яка проходитиме в Києві 5–9 квітня, під патронатом народного артиста України, Героя України, видатного […]


У Смілі за ініціативою Смілянського центру зайнятості провели День поліції

«Процес відбору до Національної поліції України регламентований Законом України «Про національну поліцію» та відповідним наказом Міністерства внутрішніх справ України», – так розпочав свою розповідь на відкритому заході інспектор відділу кадрів Смілянського відділу поліції Євген Клименко.


Смілянські каратисти успішно виступили на Чемпіонаті України в складі збірної Черкаської області

24-27 березня, смілянська команда Спортклубу «МОНАРХ»-ДЮСШ «Олімп» в складі збірної команди Черкаської області взяла участь в Чемпіонаті України з годзю-рю карате який проходив в м. Харків. В ці дні спортивний комплекс Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба був повністю заповнений спортсменами, адже на татамі вийшли більш ніж півтисячі учасників з сімнадцяти областей України.


Сміляни долучились до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

У Смілянському лісництві відбулася акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», до якої долучилися голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, депутати облради, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.


У Смілі завершилася олімпіада серед студентів вищих навчальних закладів

Відбувся другий етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації. Цього року організатором другого етапу став Смілянський коледж харчових технологій. В олімпіаді прийняли участь коледжі та технікуми Черкаської області.


У випуску газети «Сміла» від 5 квітня читайте…

На 16 сторінках часопису: Сесія міської ради вирішила реорганізувати чотири заклади освіти. Рубрика «Дзвінок від громади». Відповіді з перших вуст на ваші запитання. Виконком ухвалив рішення про закінчення опалювального сезону у Смілі 1 квітня.


У Смілі відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Штурм – 2017»

Завершився III Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Штурм – 2017». Журі високо оцінило виступи вихованців Смілянського Будинку дитячої та юнацької творчості. У номінації «Вокал» 1 місце виборола Анжеліка Федорченко (Зразковий художній колектив вокальна студія «Юність», керівник Ірина Бородій); 3 місце – Зразковий художній колектив фольклорно-етнографічний ансамбль «Придніпряни», керівник Ірина Бородій.