Благодійник зі Сміли подарував дитячій бібліотеці півтори тисячі книжок

Розпочалося все з початку 2012 року. Іван Герасименко завітав до бібліотеки, як Святий Миколай – з подарунками, і це були нові книги. З того часу і триває співпраця благодійника і бібліотекарів. Іван щомісяця разом з бібліотекарем йшов до книжкового магазину по нові книги. Наша бібліотека отримала півтисячі видань вартістю близько 10000 гривень.


Сміляни взяли участь у першому обласному фольклорному святі

На І Обласному фольклорному святі автентичного та народного співу «Маріїні скарби», яке пройшло 11 червня у місті Монастирище та приурочене 85-річчю від дня народження найстарішої поціновувачки народної пісні на Черкащині – Марії Федорівни Шандри з села Бачкурине Монастирищенського району.


У Смілі відбулися святкові урочистості до Дня Конституції України та до Дня молоді

У міському Будинку культури відбулися урочисті заходи присвячені Дню Конституції України та Дню молоді. З нагоди свят усіх присутніх у залі привітала заступник міського голови Людмила Осейко. Вона побажала усім миру і єдності, міцного здоров’я, творчого натхнення, спільної праці задля процвітання України як цивілізованої європейської держави


У Черкасах розпочався ремонт театру

В обласному драматичному театрі стартували ремонтні роботи першої черги. До зими тут планують перекрити дах та відбудувати фасадну частину, говорить заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко.


До Смілянської ОДПІ приєдналися Кам’янське, Корсунь-Шевченківське, Городищенське відділення

«Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби» та наказу Державної фіскальної служби України від 24 лютого 2016 №177 «Про реорганізацію деяких територіальних органів ДФС у Черкаській області» в області внаслідок проведення реорганізації передбачено функціонування на Черкащині 6 державних податкових інспекцій в тому числі і Смілянська ОДПІ.


Законодавством заборонено продавати земельні паї

На сьогодні в Україні заборонено купівлю-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення й земельних часток (паїв). Згідно з пунктом 14 розділу X «Перехідних положень» Земельного кодексу України до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2017 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств, повідомляє сайт […]


У Смілі батьків вчили т’ютерству

Працівники Смілянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стали учасниками авторського тренінгу від Галини Михайлівни Лактіонової, де дізналися, що т’ютерство це навчання дома. Тренінг відбувся за сприяння Черкаського обласного осередку «Ліги соціальних працівників України»; КМГО «Молода Черкащина» та Міністерства Закордонних Справ Федеративної Республіки Німеччина.


Черкащина незабаром отримає понад 24 тисячі доз вакцин

Область найближчим часом отримає імунобіологічні препарати, закуплені у централізованому порядку за державний кошт. Йдеться про більше ніж 24 тисячі доз вакцин проти гепатиту В, гемофільної інфекції типу В, дифтерії та кашлюку.