Сміляни взяли участь у першому обласному фольклорному святі

728d618eff2420ef8a9ca9ca3c98855aНа І Обласному фольклорному святі автентичного та народного співу «Маріїні скарби», яке пройшло 11 червня у місті Монастирище та приурочене 85-річчю від дня народження найстарішої поціновувачки народної пісні на Черкащині – Марії Федорівни Шандри з села Бачкурине Монастирищенського району. У скарбниці Марії Федорівни – Берегині народної пісні – понад однієї тисячі пісень, повідомляє сайт Смілянської РДА.
Смілянщину представляли Тетяна Бреус – солістка районного Будинку культури, аматорські колективи «Мелодія душі» Голов’ятинського Будинку культури та «Любисток» Малобузуківського сільського клубу.
Вдячність висловили сільському голові, Олегу  Руденко, який завжди виступає ініціатором, спонсором та натхненником у таких чудових справах, начальнику відділу культури Смілянської райдержадміністрації Аллі Нечипоренко, методисту з фольклору Людмилі Боговик за якісну підготовку до участі у заході обласного масштабу та підтримку, а також начальнику відділу освіти Ірині Хроменко за наданий транспорт для перевезення учасників художньої самодіяльності.
У фольклорному святі «Маріїні скарби» брали участь понад 30 колективів Черкаської області та сусідньої Вінницької. Це не конкурс, це дійсно свято пісні, бо кожен соліст, дует, співочий колектив одержали від голови Монастирищенської райдержадміністрації О.Ф. Недогоди подяку за участь у святі, пам’ятну тарілку та запашну паляницю.
Представники Смілянщини мали чудову нагоду поспілкуватися і сфотографуватися на пам’ять з прекрасною людиною. Марія Федорівна зауважила, що напевно, завдяки пісні вона ходить по цій благодатній українській землі і дожила до такого віку. Пісня дає їй можливість жити далі і слухати її з вуст інших людей. Хто любить народну пісню, той добра і щаслива людина.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.