Про організацію прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень

Одним із напрямків роботи Смілянської місцевої прокуратури є нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.


До кінця тижня на Черкащині очікуються дощі

Вторгнення з півночі холодного полярного повітря в тиловій частині циклону, що відійшов на Урал, стало причиною суттєвого похолодання в Україні. Минулої доби максимальна температура повітря на Черкащині становила лише 16-17º. Такі низькі показники незвичні для наших широт.


Футбол: калейдоскоп спортивних досягнень смілян

У м. Київ відбувся Перший Всеукраїнський дитячий турнір з футболу «Champion Kids CUP-2016». У змаганнях взяла участь команда «Явір-Олімп» (тренери-викладачі Прудніков В.М. та Коломієць В.А.) та здобула ІІІ загальнокомандне місце.


Смілянка вп’яте отримала звання Чемпіонки України з важкої атлетики

Нещодавно у м.Городок Хмельницької області відбувся передолімпійський Чемпіонат України з важкої атлетики – 2016, який став дуже важливим для нашої землячки Єлизавети Баєвої (19 років). Вона уже вп’яте отримала звання Чемпіонки України.


У Смілі пройшли змагання на Кубок району з вільної боротьби

Шанувальники вільної боротьби отримали справжню насолоду від проведення прекрасного спортивного свята у міському будинку культури. Із різних куточків Черкащини юні борці з’їхались до Сміли


Податківці інформують щодо змін розміру акцизного податку та нових форм звітності

Надходженя з цього податку забезпечили суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизних товарів (нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного) через автозаправні станції, які розташовані на території району, а також за рахунок реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – продаж пива, алкогольних напоїв


Як жити мешканцям багатоквартирних будинків, які обслуговуються ЖЕКом з 1 липня 2016 року?

1 липня 2015 року, набув чинності Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» №417-VIII. Цей закон руйнує монополію ЖЕКів на надання житлово-комунальних послуг та перекладає повну відповідальність за утримання та управління багатоквартирним будинком на його мешканців.


Смілянські освітяни підбили підсумок навчального року

Підійшов до завершення 2015-2016 навчальний рік. В усіх школах міста проведено свято Останнього дзвоника та відшуміли випускні вечори. Рідне гніздечко у школах міста залишили 407 одинадцятикласників, взявши із собою у доросле життя міцні знання, вихованість, толерантність, бажання прийти на допомогу тому, хто цього потребує. А ми, перегортаючи сторінки діяльності освітньої галузі, аналізуємо, яким був 2015- […]


Смілянські студенти показали свою майстерність у хлібопекарській справі

Студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» взяли участь у конкурсі «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» серед студентів


Смілянському шкільному лісництву 10 років

Днями Смілянське шкільне лісництво відзначило вагомий ювілей – 10 років з дня відкриття. Навчаються в ньому учні Балаклеївської загальноосвітньої школи I-II ступенів №2 і за цей чималий період мають ряд досягнень, здобутків та лісівничих перемог.