Погодня ситуація на Черкащині може обумовити підвищення захворюваності сільгоспкультур

Останній місяць календарної весни на Черкащині видався помірно теплим та відзначився надмірними опадами. Середня за місяць температура повітря становила по області 14,7-15,6°, що відповідає кліматичній нормі. Максимальна температура повітря досягала 25-27°, мінімальна становила 3-5°.


Відновлено роботи з ліквідації аварійної будівлі у Смілі

У Смілі продовжують розбирати на цеглу розвалений кінотеатр. Власники аварійної будівлі відновили роботи з розбирання старого культурного осередку.


У Смілі вшанували загиблих на Львівщині рятувальників (Відео)

Сьогодні у пожежно-рятувальних частинах країни знову схилилися у жалобі прапори. 1 червня в Україні оголошено День жалоби за рятувальниками, які потрапили на Львівщині під завал сміття


Напочатку літа на Черкащині утримуватиметься холодна дощова погода

На початку календарного літа на Черкащині дещо похолодає. За інформацією начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, під впливом антициклону з центром над Північним Льодовитим океаном температурний фон знизиться на 2-4°


Смілян попереджають про отруєння грибами. Вже є випадки отруєння дітей.

З настанням теплого періоду та першими дощами любителі тихого полювання шукають насолоди збираючи по лісосмугах дикорослі гриби. Кожен з них вважає себе знавцем і не замислюється, які наслідки можуть бути після вживання цих дарів природи. Шановні мешканці м. Сміла!


Сьогодні пожежними сиренами вшанують загиблих рятувальників

Сьогодні в Україні оголошено День жалоби в пам’ять про загиблих рятувальників. О 15 год. по всій території України лунатимуть пожежні сирени!


У Смілі відзначають День дитинства

1 червня з нагоди відзначення Дня захисту дітей у міському парку культури та відпочинку розпочалося міське свято «Літній дивограй». Присутніх привітали преставники міської влади та управління освіти, молоді та спорту.


У Сунках освятили криницю із лікувальною водою

В селі Сунки Смілянського району відбувся фінал обласного дитячого конкурсу «Гра патріотів». Слід відзначити, що у фінал відібрали найсильніших і найталановитіших, і всі, вони з славнозвісної Смілянщини


Смілянські податківці надають роз’яснення з приводу пільг мобілізованим підприємцям

За підприємцями, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняті на військову службу за контрактом, на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, повідомляє Смілянська ОДПІ.


“Золоті паростки” Смілянської школи №3-колегіуму

«Всі діти талановиті, треба вміти розгледіти і розвити їхні таланти» – за таким гаслом працює педагогічний колектив школи №3-колегіуму. Наші діти мають перемоги на конкурсах, олімпіадах та у змаганнях