Сьогодні до кінця дня очікуються грози на території Черкащини

До кінця дня на території Черкащини можливі грози, прогнозують синоптики. У найближчу годину з утриманням до кінця доби 16 червня очікуються грози, місцями по області град та шквали 15-20 м/с., повідомляє начальник Черкаського обласного центру гідрометеорології В. Постригань.


Смілянська молодь активно бере участь у роботі шкільного прес-центру

У школі №3-колегіумі уже багато років активно діє шкільний прес-центр. Ідея його створення виникла у директора Тетяни Анатоліївни Карло ще у 2008 році, адже саме після поїздки до Польщі в рамках міжнародного проекту та знайомства з роботою європейських ЗМІ ми усвідомили, що шлях до успіху пролягає через відкритий медіа-простір, який уже давно існує в країнах Євросоюзу.


У червні поліція посилить контроль за перевезенням небезпечних вантажів

Комплекс цільових заходів проходитиме в Україні з 15 по 30 червня. У цей період правоохоронці будуть здійснювати посилений контроль  за дотриманням законодавства водіями, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів, перевірятимуть наявність у них необхідних документів


З грудня розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму становитиме 1600 грн.

Розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 грудня зросте до 1600 грн. Про те, як вплине підвищення соціальних стандартів на ставки податків та єдиного внеску, розмір яких залежить від вказаних норм, розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління  ДФС у Черкаській області Володимир Жаврід.


У Смілі майбутніх батьків вчили долати стрес

На базі жіночої консультації відбулося заняття із формування батьківської компетентності  для вагітних жінок. Ключовим положенням заходу стала теза – стрес є звичайною частиною батьківства. Метою тренінгу було навчити майбутніх батьків визначати індивідуальні причини прояву стресу


Відбувся суд над групою осіб, які обікрали одне із підприємств у Смілі

Смілянським міськрайонним судом визнано винним осіб К. та Ш. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна, поєднане із проникненням у приміщення за попередньою змовою групою осіб.


Парламент вніс зміни до Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»

Питання щодо надання послуг з утримання багатоквартирних будинків на час визначення їх управителів буде врегульоване на законодавчому рівні. 14 червня Верховна Рада України за основу і в цілому прийняла законопроект «Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.


В області майже 6,5 тисяч дітей відпочинуть в мовних таборах

У кінці травня на Черкащині розпочали роботу 236 мовних таборів. Ще 7 відкриють упродовж червня та липня. Тож влітку це дасть змогу залучити до відпочинку майже 6,5 тисяч учнів, відзначила заступник начальника управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна.


Майже 400 тисяч гривень отримали за два місяці бюджети Черкащини від продажу землі

Протягом квітня – травня 2016 року на Черкащині реалізовано вісім земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності загальною площею 0,55 га.


Смілянські колегіанти вчать англійську мову в літньому таборі

Літо – пора відпочинку та розваг. А якщо оздоровлюватись у мовному таборі, то ще й можливість по практикувати англійську мову. Цього року до мовного загону школи №3 – колегіуму на конкурсній основі було зараховано 19 учнів 6-8-х класів. Такий відбір проводився не даремно