Сміляни взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді “Юні знавці Біблії”

Навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15» вже вдруге представляє наше місто та область на Всеукраїнській олімпіаді «Юні знавці Біблії». Учениця 4 класу Наталія Нестеренко разом з учителем етики, історії та права Оленою Миколаївною Гладкою стали учасниками цього масштабного заходу.


До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишніх правоохоронців, які обвинувачуються у пособництві втечі підслідних з ІТТ

Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування та скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт стосовно двох колишніх працівників Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, які обвинувачуюються у перевищенні своїх службових повноважень та пособництві у втечі підслідних з-під варти.


На Черкащині утримається тепла та суха погода

За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології минулої доби на Черкащині температурний фон досягав 23-25º вище нуля, що на 5-7º вище кліматичної норми. Абсолютний максимум вдень був +28+30º, сьогодні вночі температура нижче +17+19º не опускалася.


День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня об 11.00 в міському парку культури та відпочинку відбудеться мітинг–реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Усіх бажаючих запрошують долучитися до пам’ятної дати.


На станції імені Тараса Шевченка впроваджують в роботу новітні розробки

Фахівці регіональної філії ПАТ УЗ «Одеська залізниця» впроваджують на підприємстві нові пристосування для виводу з перегону заклинених колісних пар поїздів прискореного руху Хюндай (HRCS2), Тарпан (ЕКР) та ССРС.


Керівник Смілянської місцевої прокуратури виступив на сесії Городищенської районної ради

На засіданні сесії Городищенської районної ради минулого тижня керівник Смілянської місцевої прокуратури Курбет О.О. проінформував населення про рівень злочинності і стан боротьби з нею, результати роботи прокуратури та слідчих підрозділів на території Городищенського району упродовж 2016 року відповідно до вимог ст. 6 Закону України «Про прокуратуру».


Місцеві громади Черкащини отримали більше 4,3 мільйона гривень від продажу землі

У Черкаській області з початку року продано 22 земельних ділянки несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Вартість земель склала 4 млн 328 тис. гривень. Майже в повному обсязі кошти перераховані до бюджетів місцевих громад та можуть бути використані на реалізацію соціально-економічних проектів та програм розвитку.


На Черкащині рятувальники проводять інформаційну роботу з приводу безпечного відпочинку

За прогнозами Укргідрометцентру, найближчим часом в Україні переважатиме тепла, посушлива погода. Таким чином, на значній території держави і зокрема в Черкаській області рівень пожежної небезпеки сягне максимальних позначок – 4-5 класу. Про це повідомляють в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.


Податкова повідомляє про Положення щодо ведення касових операцій у національній валюті в Україні

Смілянська ОДПІ повідомляє, що відповідно до пункту 2.3 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 року № 637, підприємства (підприємці) мають право здійснювати розрахунки готівкою між собою


Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про оподаткування пенсій

2 червня цього року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій» № 1411-VIII. Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року оподаткуванню підлягали суми пенсії або щомісячного грошового утримання, якщо їх розмір перевищував три мінімальні заробітні плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року.