У Смілі переселенці з Донбасу планують запустити потужне підприємство

Три місяці бізнес-переселенці зі Сходу України намагаються налагодити прибуткове виробництво на площах збанкрутілих підприємств Сміли.


Визначена ціна твердого палива та скрапленого газу на домогосподарство

Визначена ціна твердого палива — 1366,12 грн. за одну тонну та скрапленого газу — 175,27 грн. за один балон, виходячи з граничних показників однієї тонни твердого палива та одного балону скрапленого газу на домогосподарство на рік,


У Смілі працює цех з виготовлення сухих борщів для бійців АТО

«Смілянський борщик» значиться на упаковці сушеного набору овочів, з яких можна швидко приготувати борщ. Їх виготовленням займаються активістки. Ініціаторами створення цеху стали Олена Коваленко, яка очолює благодійний фонд “Сила любові” та керівник громадської організації “Активна молодь Черкащини” Олександр Дем’янко.


На Черкащині працівники ДАІ виявили пасажира авто, який перевозив наркотики

20 травня, під час несення служби на 26 км автодороги Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, інспекторами відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси був зупинений автомобіль «Деу», за кермом якого перебував 32-річний житель м.Сміли, повідомляється на сайті Державної автомобільної інспекції Черкаської області.


Проба пера

«Мало» Так мало слів, які зігріють душу. Так мало тих, з ким зараз я дружу.


Свято у теплому родинному колі

У клубі М. Яблунівки відбувся концерт, присвячений міжнародному Дню родини. На свято завітали багато глядачів-мешканців мікрорайону, а тому воно проходило у теплому родинному колі.


Талантами може пишатися наша школа, наш мікрорайон Загребля та наше рідне місто Сміла!

Нещодавно у нашій школі відбулося загальношкільне свято «Школа живе дітьми», присвячене Дню матері та Міжнародному дню сім’ї.


Хай Сміла завжди буде квітучим садом!

Мене, як жителя Сміли, де мешкаю більш як півстоліття, дуже хвилює ставлення до дерев і насаджень. Наприклад, пам’ятаю сад ЗОШ №10 у 50-60-х роках минулого століття. Це був квітучий оазис.


Усміхнені льодяники від «Меркурія»

Любить, ой, любить дітвора льодяникову карамель у вигляді усміхнених героїв казок, скибочок апельсина, кавунчиків, півників, різнокольорових кульок і т. д., які ось уже майже четверть віку виготовляє ТОВ «Кондитерська фабрика «Меркурій»


Наука у ліс не веде, а з лісу виводить

Так стверджують слухачі Університету третього  віку, який, після Балаклеї, запрацював у Ташлику.