Велика війна крізь призму юних талантів школи

«Вокальні бої» – саме таким був другий тур творчого проекту «Голос діти», який пройшов в школі №5. Він мав тематичне спрямування і був присвячений Великій Перемозі.


Рятувальники ліквідували загорання в автомобілі

5 травня о 12:05 в м.Сміла сталася пожежа. Горів моторний відсік легкового автомобіля «ВАЗ 21099» д.н. ВА 0590 АО по всій площі. Повідомлення про подію до служби порятунку «101» надійшло від власника. За вказаною адресою рятувальники оперативно виїхали на місце пожежі. Вже за декілька хвилин вогнеборці дісталися до місця події та ліквідували загорання. Як вдалось […]


У Смілянському районі загорівся автомобіль через замикання в двигуні

2 травня о 17:55 в Смілянському районі с. Будки сталася пожежа. Горів моторний відсік легкового автомобіля «Фіат» по всій площі. Повідомлення про подію до служби порятунку «101» надійшло від власника. За вказаною адресою на місце пожежі одразу виїхала техніка та рятувальники. Вже за десять хвилин вогнеборці дісталися до місця події та ліквідували загорання.


Водія автівки, який втік з місця злочину, тяжко травмувавши пішоходів знайшли за добу

Як повідомляється на офіційному сайті ДАІ Черкаської області, ввечері 2 травня в с. Березняки Смілянського району, близько 22.00 годині по вулиці Шевченка невстановлений водій автомобіля скоїв наїзд на пішоходів, 38-річну жінку та двох дівчат 2000 і 2014 року народження


Всесвітній тиждень імунізації

З ініціативи Всесвітньої організації Охорони здоровя з 24 по 30 квітня 2015 року в Україні проводиться тиждень імунізації під гаслом  «Ліквідувати прогалини в імунізації».


Заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, 70-річчю Перемоги у Смілі

8 травня 14.00 – Урочистості та святковий концерт. МБК, БК ім. Т. Шевченка 12.00 – Мітинг до 70-річчя Перемоги Мала Яблунівка


Феноменальна пам’ять 87-річного фронтовика

Нелегким видався життєвий шлях Михайла Андрійовича Лисенка. Народився в Орловці Городищенського району, зростав разом із братом у люблячій сім’ї. Йому виповнилося лише шість років, коли від голоду у 1933 році померли батько і братик.


«У чистих джерелах грає зірниця. Ось вона, мамо, біла криниця»…

Це рядки з пісні нашого земляка, відомого митця В.Ю. Третякова. Деякий час проживав він у селі Макіївці на Смілянщині.


Плескачівка – село Героїв

У роки Другої світової війни більш ніж півтори сотні уродженців Черкащини удостоїлись звання Героя Радянського Союзу. Троє з них – з села Плескачівка Смілянського району.