На травневі свята залізницею курсуватимуть додаткові потяги, близько 6 тис. додаткових місць на поїзди

Як повідомляє прес-служба Укрзалізниці на період з 29 квітня до 10 травня Придніпровською залізницею курсуватиме 5 додаткових потягів, які подорожують у популярних на свята напрямках (до Києва та Західної України), а це 5 тис. 902 місця у поїздах власного формування. Усі додаткові потяги курсують через станцію ім. Т. Шевченка.


«Травень єднає всіх»

1 травня міський парк культури та відпочинку урочисто відкриває весняно-літній сезон «Травень єднає всіх». Свято розпочнеться о 12.00, повідомляє офіційний сайт Смілянської міської ради.


У сільському музеї беруть в оренду рушники

П’ять років тому у с.Теклиному створили краєзнавчий музей. Тоді навіть гадки не мали, що про нього згодом дізнається ледь не весь світ.


“Змій-потяг” юних смілян в Черкасах був найкращим

Вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості успішно виступили в обласних змаганнях з повітряних зміїв серед учнівської молоді.


Сміла чепуриться до травневих свят

Триває загальноміське прибирання. Висаджено квіти навколо дерев біля автобусних зупинок у центрі міста. Упорядковують свої прилеглі території ОСББ, установи та організації міста. Нанесено розмітку на проїжджій частині, побілено дерева, тощо.


Департамент охорони здоров’я роз`яснює майбутнє МСЧ №14 в Смілі

Як інформують у Департаменті охорони здоров`я Черкаської ОДА, 2015 року через зміни бюджетного фінансування постало питання про функціонування міжвідомчих медичних установ. Зокрема, спеціалізованої медико-санітарної частини та відділкових лікарень станції в м. Сміла та Христинівському районі. Проте, питання подальшого їх функціонування вивчається.


«ТАМ У НАС НАСТРІЙ БОЙОВИЙ. ТРИМАЄМОСЯ!»

Високий, кремезний чоловік представився по-військовому, пред’явивши свої документи, а вже за мить, посміхнувшись, відрекомендувався: «Петрович». Відразу стало зрозуміло, що серйозний Василь Таванець веселої вдачі, під час розмови він раз у раз нагороджував нас своєю посмішкою на засмаглому на передовій обличчі.


Сотня імені Івана Сірка діє у Тернівській школі

Ні, не випадково Тернівська ЗОШ стала опорним навчальним закладом на Смілянщині та в області з впровадження національно-патріотичного виховання. Саме на її базі створено відому далеко за межами Черкащини сотню імені Івана Сірка.


Обговорили збереження і розвиток системи науково-природничих ліцеїв

За ініціативи громадської організації «Фонд «Відкрита політика» 23 квітня у Комітеті Верховної ради з питань науки та освіти відбулося робоче засідання, на яке були запрошені директори ліцеїв фізико-математичного та природничого спрямування.


Поросят можна буде придбати в …кредит

Державне підприємство ДГ «Черкаське», що у селищі Холоднянське, відоме в усій окрузі як потужний виробник елітного насіння зернових та зернобобових культур. Нинішнього року воно активно взялося за відтворення породи свиней м’ясного напряму. Перевага її в тому, що уже в шестимісячному віці тварина набирає ваги 110 – 120 кілограмів.