Перед судом постане чоловік, який побив старосту громади на Черкащині

Прокурори Черкаської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який побив старосту однієї з територіальних громад Черкаського району.


Відсьогодні за програмою єОселя можна купувати приватні будинки і таунхауси

Вступили в силу зміни до умов отримання пільгових іпотечних кредитів за програмою єОселя, завдяки чому позичальники вже можуть купувати не тільки квартири, а й житлові будинки або таунхауси.


В області розробляють програму корисного харчування

На Черкащині розробляють новий освітній проект «Корисне харчування – основа здоров’я людини». Це – навчальна програма. Вона розрахована для учнів початкових класів.


Спрощено механізм визначення родинного кола військовослужбовців, які мають право на отримання забезпечення або допомоги

Сьогодні Кабінетом Міністрів внесено зміни до постанов від 30.11.2016 № 884 і від 28.02.2022 № 168. Ці документи визначають порядок виплат військовослужбовцям та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану.


Здав зброю добровільно – уникнув кримінальної відповідальності

Правоохоронці наголошують: відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавлення волі


Поліцейські та небайдужі мешканці визволили замкнену в гаражі кішку

Місцеві мешканці почули, що в гаражі за металевими дверима нявчить кішка. Люди звернулися по допомогу до поліції.


Рятувальники запобігають пожежам у житловому секторі

З метою запобігання пожеж у житловому секторі, фахівці Черкаського районного управління ДСНС продовжують проводити з громадянами профілактичні бесіди.


Уряд продовжив скасування ПДВ і мита на ввезення безпілотників до 2025 року

Згідно із Законами України від 21 листопада 2023 року №3474-ІХ і 3475-ІХ ще на рік до 1 січня 2025 року продовжили звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита безпілотних літальних апаратів


Сміляни стали переможцями Регіонального турніру з фінансової грамотності

27 січня в онлайн режимі відбувся фінал V Регіонального турніру з фінансової грамотності у Черкаській області. Турнір організовано Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти


Смілянські юнкори стали учасниками обласної краєзнавчої Інтернет-конференції

Смілянські юнкори-гімназисти взяли участь в обласній краєзнавчій інтернет-конференції «Славетні українці Черкащини, які змінили світ і Україну».