Шість років за гратами проведе водій, який скоїв смертельне ДТП

Судом засуджено водія, який в стані алкогольного сп’яніння вчинив дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої загинув пішохід (ч. 2 ст. 286 КК України).


Школярі отримали відзнаки «Відмінник захисту України-2023», троє із них – зі Сміли

Учні з Черкаського району отримали відзнаки «Відмінник захисту України-2023», які вручив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.


Міграційники провели онлайн-навчання для нотаріусів Черкащини

Фахівці Управління ДМС у Черкаській області провели онлайн-навчання на тему документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України чи спеціальний статус під час дії правового режиму воєнного стану в Україні.


У Смілі витратять 15 млн гривень на ремонт тротуарів

Cмілянська мерія завершує пошук підрядника на виконання робіт з реконструкції тротуарної частини вулиці Богдана Хмельницького.


Службова собака Сільва виявила гранату

До поліції надійшло повідомлення від 51-річної жительки села Вʼязівок, яка повідомила, що на її подвір’я пізно ввечері зайшов невідомий чоловік, кинув гранату у кущі та зник


Смілянські лісівники обгородили понад 7 га лісу, де ростуть молоді саджанці

Серед багатьох чинників, від яких лісівники захищають насадження є і дикі тварини. Лісові мешканці дуже полюбляють обʼїдати молоді саджанці листяних дерев, адже вони мʼякі, невисокі, легкодоступні.


Понад 40 працівників і роботодавців Сміли дізналися про шляхи захисту трудових прав

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з соціальними партнерами провели інформаційний рейд у Смілі з метою легалізації зайнятості


Сільський староста, який отримав хабар, постане перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно сільського старости одного з сіл Черкаського району, який одержав неправомірну вигоду задля впливу на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки.


У Смілі, Кам’янці та Черкасах відбулися інформаційні рейди щодо працевлаштування молоді

Влітку багато роботодавців використовують працю молоді для виконання сезонної і нескладної роботи. Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели роз’яснювальну роботу з роботодавцями і молоддю


Стан залучення кредитних коштів с/г товаровиробниками Черкащини

У 2023 році Урядом продовжено державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» для полегшення доступу аграріїв до кредитів в умовах воєнного стану та програму надання державних гарантій.