Смілянин Єгор Ткаченко успішно виступив на Чемпіонаті України з гімнастики

Учень смілянської спортивної школи “Олімп” Єгор Ткаченко успішно виступив на Чемпіонаті України.


В Україні виміряють «м’які» навички учнів 5 і 10 класів

Україна візьме участь у першому у світі дослідженні соціально-емоційних навичок школярів. Про це повідомили в Державній службі якості освіти, передає osvita.ua.


Черкаські аудитори за 4 місяці забезпечили відшкодування втрат на 29,1 млн грн

Протягом чотирьох місяців 2023 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області завершили проведення 12 ревізій, 1 аудиту та 6 перевірок закупівель.


МОН впровадить окремий курс статевого виховання

Міністерство освіти і науки планує впровадження окремого курсу статевого виховання у межах державного стандарту для профільного рівня загальної середньої освіти, який наразі перебуває у розробці.


Ваучер на навчання: хто із жителів Черкащини може його отримати

Професійне навчання на підставі ваучера – одна з найзатребуваніших активних програм служби зайнятості. Натепер ваучер може бути виданий за 70 професіями та спеціальностями


Житель Кіровоградщини поширив інформацію про рух ЗСУ територією Черкаської області

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури жителю Олександрійського району Кіровоградської області повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення та рух Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).


За добу рятувальники ліквідували три пожежі на відкритих територіях

Перший випадок стався у селі Терлиця Монастирищенської територіальної громади, де через необережність під час куріння виникла пожежа на площі 4000 квадратних метрів.


Черкащани здобули низку нагород чемпіонату України з дуатлону

У вихідні в Хмельницькому відбувся чемпіонат України з дуатлону. Учасники з різних куточків України долали 2,5 км бігу+8 км велогонки+1 км бігу.


У Черкаській РВА відбулася координаційна нарада: коротко про головне

Внаслідок весняного водопілля найбільш підтопленими залишаються села Хрещатик, Пекарі, Келеберда та Прохорівка. Загалом рівень води поступово знижується.


Смілянський параканоїст призер Кубку світу

Кубок світу з параканое відбувся з 11 по 14 травня в угорському Сегеді. У змаганнях взяли участь 102 спортсмени з 23 країн світу.