Штормове попередження на території Сміли та Смілянського району

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології цієї ночі на територію Смілянщини прийдуть грози та дощ. “Вночі 19 липня очікуються грози, шквали 17-22 м/с, місцями по області град та сильний дощ”, йдеться у повідомленні синоптики.


Смілянщина долучилася до створення «Рушника єдності»

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації та обласна профспілка працівників соціальної сфери оголосила акцію створення «Рушника єдності» працівників управлінь соціального захисту та територіальних центрів під девізом «Живи і процвітай, мій рідний край», присвячену 25-й річниці Незалежності України.


Смілянське об’єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області повідомляє

21 липня поточного року першим заступником начальника Смілянського об’єднаного управління Пенсійного фонду України буде проводитися виїзний прийом громадян за місцем проживання в селах Ковалиха та Ротмістрівка, а саме:


Смілянська прокуратура засудила неповнолітьного крадія

У Смілянському міськрайонному суді засуджено шістнадцятирічного неповнолітнього до позбавлення волі строком на 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.


Вулиця Патріса Лумумби перейменована на вулицю Пилипа Орлика

Орлик Пилип Степанович (1672-1742) – український політичний, державний і військовий діяч, Гетьман Війська Запорозького у вигнанні (1710-1742), поет, публіцист. Представник шляхетського роду Орликів (чеського


Кандидат географічних наук С.Конякін про шкідливість амброзії

Кандидат географічних наук С.Конякін про шкідливість амброзії


Податкові пільги для самотніх матерів при сплаті податку на доходи фізичних осіб

Фахівці Смілянської ОДПІ звертають увагу на те, що самотня мати має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150% суми пільги, яка визначена п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України – у 2016 році – 1033,5 грн., у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років. Порядок надання податкових соціальних пільг встановлений […]


В Україні з’являться мотоцикли екстреної медичної допомоги, які розробив смілянин Микола Тарановський

Винахідник зі Сміли Микола Тарановський сконструював мотоцикли екстреної медичної допомоги. Так, Всеукраїнська спілка парамедиків розпочинає реалізацію проекту «Екстрена медична допомога на мотоциклах в Україні» з якою йдуть плідні переговори, щодо можливої співпраці та залучення в проект мотоциклетної компанії саме Миколи Тарановського.


Як купити автомобіль, власник якого помер?

До Регіонального сервісного центру МВС Черкаської області звернувся житель Умані з проханням дати роз`яснення стосовно такого питання: «Хочу купити автомобіль, який я знайшов за об`явою. Однак чоловік який його продає, каже що автівка оформлена на його родича, який уже помер. Яким чином мені тепер оформити даний автомобіль на себе?» Після смерті власника ТЗ, спадкоємець відповідно […]


На Черкащині ліквідували понад 220 тисяч квадратних метрів ямковості

В області з початку року ліквідовано 224 327 м2 ямковості дорожнього покриття. З них на дорогах державного значення – 191 238 м2, місцевого значення – 33 089 м2.