В області висока та надзвичайна пожежна небезпека

У зв’язку з сухою, спекотною без опадів погодою в області в найближчі дні утримається висока, 4 класу, та надзвичайна, 5 класу, пожежна небезпека. Тож, з метою оперативного виявлення та гасіння лісових пожеж, у державних лісових господарствах області встановлено цілодобове чергування.


На Черкащині встановлений високий рівень пожежної небезпеки

Український гідрометеорологічний центр попереджає, в період з 14 по 17 липня на території області температура повітря становитиме +35 … +38 градусів. Така спекотна погода загрожує масштабними лісовими пожежами, загораннями торфовищ, сільгоспугідь та хлібних полів.


Поліція закликає бути пильними під час літніх канікул

Лише за перший місяць літніх шкільних канікул на дорогах Черкаської області сталося 11 дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, в яких 1 дитина загинула та 13 отримали травми. З вини самих же підлітків відбулося 2 ДТП, повідомляє прес-служба СК ГУНП в Черкаській області.


Засідання бюджетної комісії 14.07.2016р. (Відео)

Засідання бюджетної комісії 14.07.2016р.


Щодо складання розрахунку коригування до податкової накладної

Відповідно до пункту 192.1 статті 192 Податкового кодексу України (ПКУ) якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг


Смілянина, який підозрюється в умисному вбивстві, взято під варту

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Встановлено, що 07.07.2016 в м. Сміла у власному будинку виявлено труп жінки, 1936 року народження з ознаками насильницької смерті.


Засідання бюджетної комісії 11.07.2016р. (відео)

Засідання бюджетної комісії 11.07.2016р.


Відбулося засідання виконавчого комітету

14 липня відбулося засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради. На засіданні було розглянуто 52 питання, основні з яких стосувалися захисту прав дітей, призначення стипендій міського голови творчо обдарованим дітям та молоді, затвердження контингенту учнів в школах естетичного виховання, заходів щодо приведення стану військового обліку на території міста до вимог чинного законодавства, допомоги сім’ям переселенців із […]


Смілянська прокуратура погодила підозру серійному грабіжнику

Прокурором Смілянської місцевої прокуратури погоджено підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за фактом відкритого заволодінні чужим майном, які вчинено повторно.


Податківці повідомляють – рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені

Порядок оскарження платниками податків податкового повідомлення – рішення про визначення контролюючими органами суми грошового зобов’язання визначається ст. 56 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку (п. 56.1 ст. 56 ПКУ).