Огляд погодних умов на Смілянщині в перші дні липня та прогноз на 7-10 липня

Майже 3 тижні на Смілянщині були сонячними, жаркими та сухими. Наслідками переважно теплої та посушливої погоди липня може бути висихання верхніх шарів ґрунту та нестача вологи для формування врожаю пізніх сільгоспкультур, а також переважання високої (4 класу), місцями – надзвичайної (5 класу) пожежної небезпеки в екосистемах району.


На Смілянщині один з найвищих показників пожежної небезпеки по області

Майже 3 тижні на Черкащині були сонячними, жаркими та сухими, тому показник пожежної небезпеки швидко зріс до небезпечної позначки – 4 класу.


Програма міського свята до Дня Івана Купала


Дорожні роботи на вулиці Богдана Хмельницького відновили

На одній з найбільш проблемних вулиць ім. Богдана Хмельницького відновили ремонт дорожнього покриття. Підрядники прогнозували закінчити тут роботу ще до Дня Конституції, але не встигли


На лаві підсудних чоловік, який в ході сварки вбив товариша

Смілянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до Чигиринського районного суду обвинувальний акт стосовно 42-річного жителя міста Чигирин, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


На зупинках у Смілі встановлюють нові лавки

На зупинці в мікрорайоні Богдана Хмельницького кипить робота – чоловіки витесують та шліфують дошки та роблять з них лавки. Цікавлюсь у старшого бригади Євгена Хриптулова, що це – акція з благоустрою?


Смілян запрошують взяти участь у молодіжному відеофестивалі

За підтримки Міністерства молоді та спорту України з нагоди 65-ї річниці Міжнародної організації з міграції та 20-річчя роботи представництва в Україні проводиться національний молодіжний відеофестиваль PLURAL+UKRAINE (далі – відеофестиваль).


Черкаську дамбу вже патрулюють цілодобово

Патрульні вжили додаткові заходи безпеки на дамбі. Про це їх, нагадаємо, попросив очільник області Юрій Ткаченко, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА. Віднині дамбу цілодобово пильнує екіпаж патрульних.


Сьогодні на території Смілянщини очікуються грози

Із Смілянського центру з гідрометеорології надійшло штормове попередження про несприятливе явище погоди по м. Сміла та Смілянському районі. “7 липня 2016 року по Черкаській області очікуються грози”, йдеться у повідомленні синоптиків.  


З 1 по 31 липня в Україні проходитиме місячник добровільної здачі зброї

Громадяни, які в зазначений термін добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. З метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів з незаконного обігу Національною