На сесії прийняли рішення про вихід із спільної діяльності з ТОВ «Сміла Енергоінвест»

4 липня, під головуванням міського голови Олексія Цибка, відбулося перше пленарне засідання 20-ї сесії Смілянської міської ради сьомого скликання.


Щодо заяви громадськості про вантажівку з незаконно зрубаними дубами з Холодного яру

У відповідь на поширену громадськими активістами інформацію про факт затримання вантажівки на трасі Чигирин-Черкаси з дубами, які в незаконний спосіб вирубали у Холодному Яру, повідомляємо про наступне.


Свято Купала в селі Голов’ятине (відео)

Жителі села Голов’ятине першими на Смілянщині відзначили свято Купала.


Смілянська ОДПІ про застосування підвищуючого коефіцієнту до доходів для розрахунку військового збору

Згідно з п. 164.5 ст. 164 розділу ІV Податкового кодексу України (Кодексу) під час нарахування (надання) доходів у будь-якій не грошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з Кодексом, помножена на коефіцієнт, який обчислюється


У Смілянському промислово-економічному коледжі вручили дипломи випускникам

Смілянський промислово-економічний коледж ЧДТУ провів 88 своїх випускників у доросле професійне життя. Урочистий захід з цієї нагоди відбувся в коледжі 30 червня. Привітати випускників та вручити їм дипломи зібралися викладачі, батьки, гості. Почесним гостем на святі був виконуючий обов’язки ректора ЧДТУ


Смілянська міська центральна бібліотека ім. Олени Журливої одна з кращих бібліотек України

На початку поточного року центральна міська бібліотека ім. Олени Журливої взяла участь у Проекті організованому Українською бібліотечною асоціацією «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус+»).


На Смілянщині визначили володаря Відкритого кубку району з футболу

Вже традиційно найвідповідальніший матч другого за важливістю футбольного турніру Смілянщини присвячується Дню Конституції і котрий рік підряд розмальовує державне свято в спортивні кольори.


Смілянський міськрайонний суд засудив до в’язниці чоловіка, який вбив свою матір

Вироком Смілянського міськрайонного суду до покарання у вигляді 12 років позбавлення волі засуджено 38-річного жителя Шполянського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


Черкаські лісівники через дощі почали працювати у посиленому режимі

Догляд за лісовими культурами цього літа черкаські лісівники проводять у посиленому режимі. Через надмірні дощі у насадженнях рясно розростаються бур’яни. Особливої уваги потребують дво- і трирічні сосонки. Затінені рослинністю, вони можуть швидко загинути


З 1 липня пенсії у розмірі до 10 740 грн. не оподатковуються

З 1 липня поточного року не оподатковуються суми пенсій, що не перевищують десять розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року, для осіб, які втратили працездатність (у 2016 році – це 10740 гривень).