Температурні контрасти першої декади листопада зміняться стабільним похолоданням

Як повідомляють смілянські синоптики, погоду початку першої декади листопада в нашому краї формував циклон з Балтики, який приніс на Смілянщину холодні і вологі повітряні маси. З проходженням його атмосферного фронту в нашому районі пройшли зливові дощі з мокрим снігом у супроводі посиленого вітру до 15 м/сек. Впродовж декади опади спостерігались кожного дня, крім 5.11. Кількість […]


День української писемності та мови відзначили смілянські студенти

Згідно з указом президента України, починаючи з 1997 року, щорічно 9 листопада відзначається День української писемності та мови. Цього дня згадують святих Кирила і Мефодія, які принесли на землі слов’ян світло писемності і знань, розробили і упорядкували першу слов’янську абетку.


Президент підписав закони, які посилюють соціальний захист родин героїв АТО

Глава держави підписав закони, спрямовані на встановлення соціальної справедливості та врегульовують питання призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції чи забезпечували її проведення, а також членам їх сімей та родинам загиблих. Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві Президента України.


Сплата податків при складанні договору оренди майна

Податківці інформують, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку – фізичної особи включається дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування). Податковим агентом платника податку – орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.


Залізничники звертають увагу: об’єкти магістралі – це зони підвищеної небезпеки

Адміністрація станції ім. Тараса Шевченка вкотре звертається до громадян міста Сміли та наголошує, що об’єкти магістралі – це зона підвищеної небезпеки, тому слід неухильно дотримуватись правил та не піддавати своє життя і здоров’я небезпеці! Будьте максимально уважними та обережними під час перебування на вокзалах, станціях, не ходіть по коліях, особливо у вечірній час та у […]