Цієї ночі у Смілі відновлять теплопостачання

Як стало відомо, секретар міської ради Віктор Федоренко сьогодні перервав відпустку і приступив до роботи. Були терміново відправлені до Києва у НАК “Нафтогаз України” перший заступник міського голови та керівники теплопостачальних підприємств Сміли, скликана нарада з головами фракцій міської ради. А вже ввечері до Сміли приїхав голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко. Завдяки спільним зусиллям […]


Гімназисти відкривають кордони

Завдяки інтернет-технологіям світ став ближчим для спілкування, а вивчивши англійську мову, спілкуванню не стають на заваді навіть кордони між країнами. Справжнім сюрпризом для учнів стало скайп-звернення до гімназистів випускниці Інни Петрівни Павленко, яка вже тривалий час живе і працює у США.


На Черкащині виявили авто з півтори тоннами фальсифікованого спирту

Крім алкоголю у зловмисника виявили зброю без документів. Вилучені речі направлено на дослідження. Слідчим відділом Смілянського відділу поліції Черкаської області відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України та вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 204 Кримінального кодексу України.


День відкритих дверей у Національному університеті харчових технологій

19 листопада студенти Смілянського коледжу харчових технологій відвідали столицю нашої Батьківщини – славетне місто Київ. Приводом цікавої подорожі став День відкритих дверей у Національному університеті харчових технологій. Студенти змогли більше дізнатися про факультети та освітні програми університету; особисто поспілкуватися з керівним і професорсько-викладацьким складом, студентами факультетів та розпитати їх про особливості навчального процесу у  НУХТі.


Очільник області звернувся до правоохоронців через ситуацію у Смілі

Постачальника тепла смілянам перевірять правоохоронці. До Головного управління Нацполіції та Прокуратури області звернувся голова Черкаської ОДА. Юрій Ткаченко просить у компетентних органів перевірити інформацію, що зрив опалювального сезону у Смілі спричинений бездіяльністю ТОВ «Сміла Енергоінвест». Це питання сьогодні розглянули на спеціальній комісії Черкаської ОДА.


Про сплату транспортного податку у разі викрадення автомобіля

Смілянська податкова інформує, згідно з п.п. 267.1.1 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України (далі —ПКУ) платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до п.п. 267.2.1 ст. 267 ПКУ є об’єктами оподаткування.


У школі №3-колегіумі першокласників посвятили у “Барвінчата”

Здавалось, ще зовсім недавно наші першокласники переступили поріг школи, а шкільне життя уже закружляло їх різнобарвним вихором. Перші ярмарки, виставки і вистави, спортивні змагання, конкурси поробок і малюнків, екскурсії, день спорту, свято «Всі ми – друзі-школярі»… Тільки встигай роздивлятися і брати участь!


У Смілі загинув чоловік

Як повідомляють у прес-службі обласного управління ДСНС, учора в Смілі сталася пожежа у житловому будинку по вулиці Ентузіастів. Сусіди, які побачили дим, що виходив з вікон будинку, одразу зателефонували до Служби порятунку. Під час проведення розвідки в одній із кімнат будинку працівники ДСНС виявили тіло 66-річного чоловіка. У результаті пожежі вогнем знищено меблі та домашні […]


Лісівники Черкащини підбивають підсумки цьогорічної лісокультурної кампанії

Лісові розсадники, шкільні відділення та новорічні ялинки – лісівники Черкащини підбивають підсумки цьогорічної лісокультурної кампанії. Перші результати осінньої інвентаризації лісових розсадників, шкільних відділень та плантацій новорічних ялинок свідчать про виконання поставлених завдань, повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.


У Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів пройшла тематична лінійка до Дня Гідності і Свободи

21 листопада учні та педагогічні працівники державного навчального закладу «Смілянський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» вшанували пам’ять Небесної сотні, пам’ять загиблих на Сході України та під час Єврореволюції, революції Гідності.