Спалювати листя заборонено

Громадяни на своїх присадибних ділянках і приватних територіях спалюють залишки рослинності, сухої трави та сміття. Це також стосується організацій, підприємств та установ на території міста. Прибирання залишків рослинності, сухої трави та сміття спалюванням заборонено. У зв’язку із цим інспекція з благоустрою, екології та забудови міста виконавчого комітету Смілянської міської ради попереджає про заборону спалювання залишків […]


Смілянські третьокласники познайомилися із творчістю українських художниць – Марії Приймаченко та Катерини Білокур

Ми українці. Ми пишаємося своєю історією та культурою. А хто з нас отак просто зможе назвати десяток творів відомих на весь світ художниць Марії Приймаченко та Катерини Білокур? Або хоч п’ять?


Смілянські регбісти виступили у фіналі Чемпіонату України з регбі

Регбійно-футбольний клуб «Сміла» ДЮСШ «Олімп» приймав участь у фіналі Чемпіонату України, який відбувся 22-23 жовтня в м. Києві на стадіоні «Спартак». У змаганнях приймали участь команди з різних регіонів України (Львів, Рівне, Одеса, Київ, Сміла).


ЗАЛЕВКИ чи ЗАЛАВКИ?!

Відомий радянський географ та ономаст Едуард Мурзаєв, як відомо, виводив назву приміського села Залевки від польського zalewi – «водопілля, заплава (річки)» (СНГТ, 1984, 215). І дійсно, з огляду на тамтешню місцевість ця версія виглядає таки досить переконливою. До того ж у звичайному для нас написанні через «е» зустрічаємо її в писемних документах ще з початку […]


Оподаткування доходу у вигляді процентів

Смілянська ОДПІ нагадує, оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом IV Податкового кодексу України. Відповідно до пп. 162.1.1 п. 162.1 ст. 162 Податкового кодексу України платником податку є фізична особа – резидент, що отримує доходи з джерела походження в Україні і об’єктом оподаткування якої є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.


До уваги громадян! Зміни у законодавстві!

30 вересня 2016 року набрали чинності зміни до Конституції України в частині здійснення правосуддя, якими, окрім іншого, на рівні Основного Закону закріплено оновлені повноваження та функції прокуратури. Зазначеними законодавчими змінами фактично приведено у відповідність до Конституції України положення Закону України «Про прокуратуру»№ 1697-VII від 14.10.2014, який набрав чинності у повному обсязі 15.07.2015 (далі Закон)


Гість із Нової Зеландії побував у смілянській школі

Візит Стівена Хопкрофта до школи у березні запам’ятався не тільки учням колегіуму – той сонячний день став одним з найяскравіших моментів подорожі до України і для новозеландця. Саме тому, за взаємним бажанням сторін, була проведена ще одна зустріч-спілкування учнів школи зі Стівеном.


Понад 1,5 тисячі черкащан уклали договори на службу за контрактом за три квартали року

За період цього року на Черкащині понад 1,5 тисячі осіб уклали договори на службу за контрактом. За результатами останнього, III кварталу, 544 громадянини відправлено на контрактну службу. Відтак область виконала планове завдання на понад 86 %. Про це повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет у ході наради в обласній адміністрації.


На Черкащині відшкодували понад 700 тисяч гривень втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв

Протягом 2016  року суб’єкти господарювання Черкаської області перерахували до бюджетів органів місцевого самоврядування 731,25 тис. грн. у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. Ці кошти спрямують на землевпорядні, землеоціночні роботи й заходи з охорони земель регіону.


У Смілі продовжує роботу молодіжний клуб

Молодіжний клуб продовжив свою роботу, разом з учасниками повторювали правила клубу, пізнавали себе, гуртувалися один з одним, проводили вправи на згуртованість групи, інформує Смілянський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Родзинкою тренінгової зустрічі стало пізнання свого внутрішній світу, емоцій та почуттів.