Субсидії за новими правилами

Субсидія призначається одному із зареєстрованих у житлі. Мають на неї право й особи, які орендують житло на підставі письмового договору-оренди. Не отримують лише у двох випадках: домогосподарство, житель якого протягом року перед зверненням здійснив одноразову купівлю на суму, що перевищує 50 тис. грн. Також домогосподарство, що користується пільгами з оплати житлово-комунальних послуг (при цьому обирається […]


За прогнозами синоптиків 6 жовтня очікується туман

Синоптики Черкаського обласного центру з гідрометеорології повідомляють про штормове попередження по м. Черкаси та Черкаській області – буде туманна погода, що сприяє підвищеній небезпеці в тому числі на дорозі. “Вночі та вранці 6 жовтня очікується туман 200-500 м.”, йдеться у повідомленні синоптиків.


Учні Смілянського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів почали випускати газету

Наприкінці вересня у державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» редакційна колегія учнівської ради презентували перший випуск учнівської газети з назвою «Від «А» до «Я» в ЦППРК». У першому номері розміщені статті про учнівське життя та вітання працівникам освіти.


На Черкащині триває контроль за великоваговиками

У Черкаській області з квітня цього року, після зняття мораторію на перевірки, відновлено роботу пересувного габаритно-вагового пункту та посилено контроль за великоваговиками.


Синоптики прогнозують: жовтень буде дощовим та холодним, опалювальний сезон доцільно розпочати раніше

За прогнозом синоптиків  в цілому жовтень  очікується в межах норми та з достатньою кількістю опадів. Тобто середньомісячна температура в межах +8,0º (норма +7,9º), сума опадів 40 мм (норма 32 мм).


Співпраця Смілянського об’єднаного управління ПФУ Черкаської області та міської Ради ветеранів

Як повідомляє Смілянське об’єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області в переддень Дня людей похилого віку начальник Смілянського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області Олександр Супряга провів зустріч з головою Ради ветеранів війни та праці м. Сміла Миколою Якушенком.


Сміляни взяли участь в урочистостях у Драбові

Делегація зі Сміли взяла участь в урочистих заходах з нагоди 73-ї річниці визволення Драбівщини від нацистських загарбників. Драбів’яни зустріли гостей на кордоні району і обмінялися зі смілянами короваями. Усі разом долучилися до урочистої ходи та мітингу, пройшли до братської могили, поклали квіти до підніжжя пам’ятника.


До Дня Захисника України


Визнано винним посадовця органу місцевого самоврядування у вчиненні злочину, пов’язаного з корупцією

Прес-служба Смілянської місцевої прокуратури повідомляє, за апеляційною скаргою прокурора Смілянської місцевої прокуратури прокуратурою області належно, принципово та в повному обсязі забезпечено участь в суді апеляційної інстанції при розгляді справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення, стосовно міського голови одного з […]


Сума вихідної допомоги, нарахована найманому працівникові при звільненні не є базою нарахування ЄСВ

Смілянська ОДПІ повідомляє, що базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат