Якою буде погода на Черкащині 17 серпня?

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру Черкащина знаходиться на межі двох баричних утворень: антициклоном над Волгою і циклоном над Азовським морем. Протидія цих двох систем обумовлює в нашому краї посилений вітер, циклон постачає окремі хмари, а антициклон – високі температури повітря. До кінця поточного тижня синоптична ситуація істотно не зміниться. Тому опадів не очікується, ночі теплі […]


Смілянська поетеса презентувала нову збірку віршів

Літературна скарбниця Смілянщини поповнилася новою збіркою віршованих творів місцевої поетеси Тетяни Шугар-Благодарної. Книга має символічну назву «За кульбабами сонце сходить». Її презентацію широкому колу читачів автор присвятила Дню свого народження.


Арештовано зловмисника, який вчинив розбійний напад на магазин у Смілі

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на магазин у Смілі з метою заволодіння грошовими коштами, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування встановлено, що злочинець – раніше судимий місцевий житель. Зловмисника затримано під час вчинення кримінального правопорушення та […]


У Смілянському районі ремонтують дорогу державного значення

На автодорозі державного значення Н-01 Київ-Знам’янка у Смілянському районі на ділянці км 205+280 – км 213+000 продовжуються роботи з виконання поточного середнього ремонту. На цій 8-ми кілометровій ділянці автодороги Київ-Знам’янка на замовлення Служби автомобільних доріг Черкаській області підрядною організацією ТОВ «Ростдорстрой»


У розсаднику Смілянського лісгоспу вирощують півмільйона сіянців дуба і сосни

Півмільйона сіянців дуба звичайного, сосни звичайної та ялини зростає у Мліївському лісовому розсаднику Смілянського лісгоспу. Таким чином лісівники вже готуються до наступної лісокультурної кампанії. Загалом у Мліївському лісництві щороку створюється близько 45 га лісових культур. Посадковий матеріал для цього вирощують власними силами та постійно працюють над тим, щоб якість його була відмінною.


Виставка робіт смілянської майстрині Любові Роговик (Відео)

У територіальному центрі відбулася виставка робіт смілянської майстрині Любові Роговик. Жінка із звичайним речам вміє зробити незвичайне оформлення. Детальніше у сюжеті.


Смілянам нагадують про заяви для отримання частини невикористаної субсидії

Смілянське управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради нагадує, прийом заяв для отримання частини невикористаної субсидії триває лише до 1 вересня цього року. У разі неподання заяви у встановлений термін зекономлені суми субсидії у повному обсязі повертаються до державного бюджету. Більше читайте у газеті «СМІЛА» від 16 серпня.


Делегація із нашого міста побувала на катері «Сміла»

12-13 серпня делегація із нашого міста відвідала катер «Сміла», що нині базується у Одесі. Щороку представники виконавчого комітету та депутатського корпусу приїжджають до моряків, що служать на одноіменному нашому місту катері, привозять найнеобхідніші речі, спілкуються із екіпажем, надають підтримку.


Перевірка котелень у Смілі триває (Відео)

Тиджень для спеціальної комісії розпочався із перевірки котелень у мікрорайонах Мала Яблунівка та Богдана Хмельницького. Загалом же з початку роботи вже проінспектовано 4 об’єкти. Що робиться у приміщеннях котелень, участь громадськості у перевірках та перші результати обстежень далі у сюжеті.


Анонс газети «СМІЛА» від 16 серпня

Черговий номер газети «Сміла» у продажу з 16 серпня. У номері читайте: Програма святкових заходів до Дня незалежності України. У Смілі делегація інвесторів обговорила впровадження пілотного проекту щодо встановлення та виробництва сонячних панелей за швейцарською системою. Дитяча збірна команда з футболу отримала від міської влади нову форму та стала переможцем відкритого турніру.