Смілянські правоохоронці встановили крадіїв дизельного палива

Ними виявилися 34-річний машиніст тепловозу та його 20-річний помічник. Своїми діями чоловіки нанесли ПАТ «Укрзалізниця» збитків на суму близько 8 500 гривень. До правоохоронців Смілянського відділу поліції звернулась адміністрація залізничної станції Сміла, яка повідомила, що невідомі особи викрали з тепловозів 385 літрів дизельного палива.


На Черкащині намолотили перший мільйон тонн зернових

Аграрії Черкащини намолотили перший мільйон тонн збіжжя. На цьому наголосив перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль. Він зауважив, що цього вдалося досягти завдяки кропіткій роботі господарників на полях.


У Смілі триває перевірка котелень

У Смілі комісійна перевірка котелень проводиться вперше за 7 років. Спеціально створена рішенням виконкому комісія, до складу якої увійшли представники міського виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств та інші фахівці, 9 серпня відвідала котельню №1, що на території КП “ВодГео”.


Творчий шлях талановитої землячки зі Смілянщини Віри Топчій

«В обіймах творчості». Таку назву має культурно-мистецька програма телестудії «Тясмин». Цими днями її гостею стала Віра Топчій. Її познайомив з нами музикант і композитор Станіслав Кравченко. – Знаю Віру десь з 1987-88 років, – розповів Станіслав. – Мені тоді запропонували вести вокальний жіночий ансамбль у клубі села Теклине. Там познайомилися. Потім була велика перерва. Відновили […]


Підсумок роботи Смілянського управління ПФУ щодо надходження коштів за січень – липень 2017 року

Протягом січня – липня 2017 року загальний обсяг доходів бюджету Фонду по управлінню склав 104,74 млн грн., що становить 112,04 % від запланованого показника. Планові показники з надходження коштів, які адмініструє Фонд, за вказаний період виконано на 108,7 %, зібрано 3,46 млн грн., що на 139,46 тис. грн. більше ніж у 2016 році.


Працівники Смілянського управління ПФУ уточнили щодо стажу для призначення пенсії за вислугою років

Інформація про пенсійну реформу викликала у наших читачів питання. Так, зокрема, сміляни звернулися із таким питанням: «У роз’ясненні про пенсійну реформу йдеться про скасування призначення пенсій за вислугу років (за певними винятками, зокрема для осіб, які мають необхідну вислугу років станом на 1 жовтня 2017 року. Я так розумію, що в кого вже є необхідний стаж […]


Смілянські податківці пояснили, як уникнути подвійного оподаткування

У Смілянській ОДПІ роз’яснюють найактуальніші питання щодо податків як для населення, так і для підприємців. Так, зокрема, фіскали нагадують, які документи повинна надати фізична особа підприємець на загальній системі оподаткування іншому суб’єкту господарювання для того, щоб уникнути подвійного оподаткування.


Тренінгові зустрічі для вихованців Смілянського дитячого будинку-інтернату

Тривають тренінгові зустріч для вихованців Смілянського дитячого будинку-інтернату, цього разу захід пройшов дуже насичено та надзвичайно емоційно. Працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з учасниками, яких було 14 розбирались з темою власних почуттів та емоцій.


Участь смілян у всеукраїнському освітньому проекті «Technology Nation»

Після успішної участі школи №3-колегіуму у всеукраїнському освітньому проекті Technology Nation по створенню програм на мові програмування Scratch для учнів 5 класу, наша співпраця з фондом BrainBasket не припинилася.


Анонс газети «СМІЛА» від 9 серпня

Черговий номер газети «Сміла» у продажу з 9 серпня. У номері читайте: З професійним святом – Днем будівельника вітання від міської влади. Завершилися щорічні змагання серед ветеранів веслування на байдарках на каное «Тясминська регата». Актуальні питання обговорили на нараді керівники підприємств житлово-комунального господарства. Із офіційної інформації: використання коштів міського бюджету за липень.