Повідомлено про підозру колишньому керівнику Головного управління Держгеокадстру у Черкаській області

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом надання та одержання фізичними особами неправомірної вигоди за здійснення впливу на службових осіб Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області з метою вирішення питань щодо оформлення земельних ділянок.


Депутати Смілянської міської ради звернуться до Генпрокурора України щодо теплопостачальника

Депутати Смілянської міської ради під час 48 сесії ухвалили рішення звернутися до Генерального прокурора України Юрія Луценка із листом щодо «Сміла Енергоінвест». Так, у зверненні міські обранці повідомляють про ситуацію, яка нині склалася із теплопостачальниками та просять порушити кримінальне провадження відносно незаконної діяльності в місті Сміла ТОВ «Сміла Енергоінвест». Детальніше читайте у газеті “Сміла” від 2 серпня.


Смілянське міськрайрадіо – в ефірі 25 років

Смілянське міськрайрадіо відзначає 25 років з часу створення. З цієї нагоди колектив привітали від імені секретаря міської ради Віктора Федоренка, виконавчого комітету, депутатського корпусу заступник міського голови Людмила Осейко, керуючий справами Олександр Головченко.  Від колег по журналістській діяльності висловила щирі побажання головний редактор КП «Медіа-центр», голова профільної депутатської комісії Людмила Скороход.


На Черкащині заборонять їздити вантажівкам у спекотні дні

У спекотні дні на Черкащині в денну пору доби, а саме з 10-ї до 22-ї години, заборонятимуть рух вантажівок. Такі обмеження введено згідно із постановою КМУ від 27 червня 2007 р. і діють під час підвищеної температури повітря, тобто з понад +28 С°. Зокрема, заборона стосується автівок загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь у понад […]


Триває фотоконкурс «Рідна Сміла» від Олега Анасенка


Як у Смілі живе підприємство-переселенець

Більше двох з половиною років тому група компаній “Континент” “переїхала” зі Сходу у невелике місто Сміла, що на Черкащині. Через окупацію Донбасу перевезти жодного обладнання підприємцям не вдалося. Відновлювати виробництво “з нуля” вони взялися на території колишнього заводу “Оризон”. Ознайомитися із роботою “Континенту” разом із журналістами вчора у Смілу приїхав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.


Президент підписав Закон щодо гуманного ставлення до тварин

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин» та направив до Уряду пропозиції із удосконалення окремих положень законодавчих актів України з огляду на внесені цим Законом зміни. В листі до Прем’єр-міністра України Президент зазначає, що «пропонованими Законом змінами до Кодексу України про адміністративні […]


Попередження про сильну спеку по Черкаській області

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, вдень 3 серпня очікується сильна спека 35-37º.


Проблему із відключенням електроенергії у Смілянській МСЧ №14 вирішують на обласному рівні

Проблема із відключенням електропостачання у Смілянській медико-санітарній частині №14 невдовзі може  бути вирішена. Міська влада активно займається цим питанням. З минулого тижня йдуть переговори щодо того, як повернути електропостачання у медзаклад. Про це під час звіту служб та відділів виконавчого комітету повідомив секретар міської ради Віктор Федоренко.


Чи необхідно банку або підприємцям встановлювати ліміт каси?

Смілянські податківці продовжують надавати роз’яснення платникам податків щодо актуальних питань. Так для одним із таких ж питання про ведення банком або фізичною особою підприємцем касової книги та чи потрібно встановлювати ліміт каси.