У Смілянському районі знешкоджено артилерійський снаряд

4 червня у селі Самгородок місцевим населенням під час проведення земляних робіт у полі було виявлено невідомий предмет схожий на снаряд. Про виявлення небезпечної знахідки мешканці одразу повідомили рятувальників за телефоном «101», повідомляється на сайті Управління ДСНС України в Черкаській області. Сапери служби ДСНС по прибуттю на місце виклику ідентифікували виявлений небезпечний предмет як артилерійський […]


Працівники шевченківського локомотивного депо підготували до літа 63 вагони

На Одеській  залізниці у літній період експлуатації курсують 17 пар поїздів формування залізниці з яких 13 цілорічних (4 з яких курсують щоденно) та 4 сезонних поїзда. Всього на пік перевезень 2015 року необхідно задіяти 482 вагони, у тому числі 215 вагонів із системою кондиціювання повітря, інформцє прес-служба Укрзалізниці 63 вагони підготували у Шевченківській вагонній дільниці. Всього […]


Запасів титану в Носачеві вистачить на 200 років

Про можливість освоєння унікального титанового родовища в селі Носачевому – титан не розсипаний, як зазвичай, а в породі суцільною масою – уперше йшлося одинадцять років тому.


Розмір пенсії вдасться довести до 60-80 відсотків від заробіної плати

Пояснення управління пенсійного фонду про накопичувальну систему пенсійного страхування. Уряд України з 1 січня 2017 року планує введення накопичувальної пенсійної системи. Як вона буде впроваджуватися?


РАЗОМ МИ ЗМОЖЕМО ВСЕ

Формула «Разом ми зможемо все» і на цей раз спрацювала в Смілі. В останній день весни ініціативними смілянами, за підтримкм секретаря міської ради Ярослава Березаня, був проведений чудовий культурний захід: на центральній площі міста на імпровізованій сцені зорепадом спалахнули юні таланти – вихованці місцевих шкіл мистецтв.


Бельгійська благодійниця Марі-Франс Барб’є-Матіс презентувала смілянам книгу

У Смілі побувала  Президент асоціації «Партнерство Украї на Два Люксембурга» пані Марі- Франс Барб’є-Матіс, яка майже чверть століття реалізує проекти галузі медицини, освіти, культури, замається благодійною діяльністю на Черкащині.


Завершилася акція “Збери бібліотечну мапу міста”

Протягом пяти тижнів тривала бібліоестафета «ЗБЕРИ БІБЛІОТЕЧНУ МАПУ МІСТА» . Днями бібловолонтери зі інщі друзі книжок обєднали усі пазли в одне ціле.